Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 25 mei 2008

Londen schrapt goedkoper transport

De nieuwe burgemeester van Londen, Boris Johnson, gaat een controversiële brandstofovereenkomst schrappen die zijn voorganger Ken Livingstone vorig jaar afsloot met Venezuela.

Op grond van de deal kreeg het Londense openbaar vervoer goedkope Venezolaanse olie in ruil voor hulp bij stadsplanning in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Het geld dat zo werd uitgespaard werd gebruikt om arme Londenaren openbaar vervoer aan te bieden voor de helft van de prijs. Livingstone zei dat het idee was bedacht door de Venezolaanse president Hugo Chavez, die hij zei te bewonderen.

Conservatieve tegenstanders zeiden dat de overeenkomst neerkwam een propagandastunt voor een 'derderangs Zuid-Amerikaanse dictator' en uitbuiting van een ontwikkelingsland door een van de rijkste steden van de wereld. Johnson herhaalde dat laatste argument zondag en zei dat veel Londenaren zich daar volgens hem bezwaard door voelen.

Zolang het programma nog loopt kunnen armlastige Londenaren voor de helft van de prijs met de bus blijven reizen, maar daarna is het afgelopen met de reducties, zei een woordvoerder van de burgemeester.

Groet
Alpha

Blogarchief