Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 6 mei 2008

Misión José Gregorio Hernández

Venezuela had altijd goede dokters, chirurgen en medische goed tot zeer goed opgeleid. Vroeger kwamen de mensen uit de Carribean en uit andere omringende landen naar Venezuela om geopereerd te worden. Er is een duidelijke reden waarom dit niet meer zo in zwang is om naar Venezuela te gaan voor een operatie. De meeste medici nemen de wijk naar andere landen. De verdienste zijn daar beter en je hoeft niet te werken in een omgeving wat doet denken aan een oorlogsfront. Chavez denkt dat hij er iets aan doet, maar sinds een paar jaar denkt hij alleen maar aan nationaliseren. Ook de klinieken heeft hij meerdere malen aangehaald als nationalisatie object. Zijn eigen missies voor gezondheidszorg lopen allemaal kapot. En er komen steeds meer klachten over deze missies. Chavez heeft onderkent dat het niet zo loopt zoals het hoort te lopen. En verschillende missies zijn gedeeltelijk of compleet opgeheven. De deal een aantal jaren geleden Cubaanse doktoren voor olie liep ook een beetje scheef. Het aantal Cubaanse artsen nam zienderogen af, veel Cubaantjes namen de wijk naar andere landen en veel Cubanen loste in het niets op. Van de 20.000 toen waren er echt niet veel meer over.
Maar hier in Venezuela is er gewoon een groot tekort aan specialisten. En met de nieuwe missie José Gregorio Hernández had ik al wat voorgevoelens dat het moeilijk zou zijn om aan het juiste medische personeel te komen.

Maar Chavez heeft hier iets op gevonden. De deal met dokters voor olie is weer nieuw leven in geblazen. Hij kon nog wat dokters lospeuteren bij Castro.
Met de "Misión José Gregorio Hernández" komen alleen maar Cubaanse doktoren te werken!!

Even iets over de Cubaanse doktoren! Chavez kreeg het plan jaren geleden in zijn bovenkamer om olie voor doktoren te ruilen. De medische wereld hier in Venezuela maakte hier direct protest tegen. De opleiding zou niet op hetzelfde niveau staan. En de doktoren konden hier alleen werken als assistent. Chavez heeft toen het besluit genomen om dat medische artikel weg te gooien en met een decreet konden de Cubaantjes aan het werk. De Cubanen hebben het ook geprobeerd in Brazilië om in het amazone gebied een klein hospitaaltje neer te zetten, maar werden door de overheid van Brazilië direct weggestuurd. De opleiding van de Cubaanse doktoren voldeed niet aan de minimum eisen.

Langzamerhand komen er ook steeds meer klachten over de "doktoren" uit Cuba.
De regering Chavez probeert wel zoveel mogelijk tegen te houden en elke klacht wordt gewoon weggegooid. Ik denk dat iedere Venezolaan wel een kwalijk gevalletje weet van onkunde, betreffende familielid, vrienden of kennissen. Ik kan er verschillende opnoemen.

Nu is het ook niet helemaal veilig als je naar Cuba gaat voor een neus correctie. Een ingreep die eigenlijk niet veel meer voorstelt. Elke plastische chirurg draait zijn hand er niet meer voor om.
Het is vervelend als je dit dan toch maar laat doen en je komt terug met een gezicht waar niets meer van klopt. En helemaal als je een fotomodel was. Ze heeft nu problemen met ruiken, praten en haar rechter wangbeen is verdwenen. En ze ziet er niet uit!! Het lijkt er meer op of ze onder een tractor is gekomen. We hebben deze vrouw op een video clip.


Nu nog even terugkomen op de "Misión José Gregorio Hernández". Natuurlijk juich ik het toe, maar ik krijg toch weer een raar gevoel. Hoelang zal deze missie lopen! En zullen de dokters nu wel in staat zijn om waar te maken waarvoor ze gekomen zijn. De tendens is dat ze de Cubaantjes wel als EHBO-er zien, maar niet als een arts. Ze hebben te veel fouten gemaakt en veel leed veroorzaakt. Wil het niet hebben over de "gelukte" geneeskunde. Simpel weg, omdat ze daar voor gekomen zijn, om te genezen.
Er wordt veel reclame gemaakt van deze missie op de TV. Ook op internet is alles terug te vinden van deze nieuwe missie. En hoeveel mensen zich al hebben aangemeld voor een behandeling. Het loopt storm volgens de berichten. Vraag me alleen af hoe ze zich hebben aangemeld, je kan geen telefoonnummer vinden van deze missie en als je er 1 vind, ben je verkeerd verbonden.

En als ik ooit een neus correctie wil loop ik wel hard tegen een boom aan.
Dan is er minder schade dan als professionals zich ermee bemoeien.


Groet
Alpha

Blogarchief