Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 1 mei 2008

"Por una educación libre y democrática para todos"

Voor de niet Spaanstalige "Por una educación libre y democrática para todos" betekent "voor een vrije educatie en democratie voor allen"
Dit was voor vandaag de slogan op 1 mei met de demonstratie tegen het Bolivarian Curriculum in Carabobo. In Valencia de hoofdstad was er dus ook een demonstratie en ik ben zo'n uurtje daar geweest. De opkomst was niet overweldigend te noemen. De reden is dat het hier een nationale feestdag is en de meeste mensen nemen gebruik van dit lange weekend om weg te gaan. En ik moet zeggen het was enorm heet. Na een uurtje was ik helemaal nat van het zweet.
Het protest is tegen de nieuwe opzet van de regering om 300 uur te besteden aan massamoordenaars en linkse idioten. Zoals Che Guevara, Marx, Lenin, Pancho Villa, Castro en natuurlijk de speeches van Chavez. Ook was de demonstratie gericht tegen het gebruik van de fascistische database van Luis Tascon. Het programma die exact laat zien of je voor of tegen chavez gestemd heeft, ook wel Maisanta lijst genoemd. De regering wil deze lijst gebruiken bij het aanstellen van leerkrachten!!

Heb natuurlijk even een paar foto's genomen en ik heb wel gelachen met het publiek om de foto's te nemen. Ze kregen door dat ik soms even de mensen liet poseren. En ik kreeg gelijk overal toegang, kon zelfs het podium op om foto's te nemen. Dat vond ik wel een beetje te veel van het goede.
Heb even een selectie gemaakt van de foto's.

Klik voor vergroting op foto

Ik vind de man uiterst rechts echt helemaal geweldig, helemaal alleen en toch present.

Zelfs Uribe shirtjes en de meiden hadden echt lol, gewillig gingen ze staan.Het was echt niet afgeladen vol, maar de stemming was opperbest en er werden hele goede speeches gehouden.


Groet
Alpha

Blogarchief