Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 9 mei 2008

Prozac tijd voor Chavez!

Het worden weer donkere dagen voor Chavez, hij zal wel massaal overgaan met een dieet van louter en alleen Prozac.

Interpol bevestigde dat de documenten op de Raul Reyes computers authentiek zijn en hebben de Amerikaanse overheid de documenten overhandigd.

Hieruit blijkt dat de banden tussen H. Chavez en de FARC groter zijn dan iedereen al gedacht had.
Er zijn 100 nieuwe documenten overhandigd aan de Amerikaanse inlichtingen dienst.

President Bush haalde fel uit uit naar Chavez. Vooral omdat het buurland van Venezuela de meeste narigheid ondervind van de behulpzame H. Chavez. Bush wees ook nog even op het feit dat Colombia, ondanks de tegenwerking van Venezuela goede zaken doet tegen het terrorisme.
Een plaatje laat zien dat de FARC vanaf 2003 behoorlijke verliezen heeft geleden. En dat de aanslagen afnemen.De FARC is al bijna een halve eeuw aan het vechten tegen de overheid van Colombia. Het is een terroristische groepering die zich ook voornamelijk bezig houd met ontvoeringen en drugs transporten.
Amerika beschouwd de FARC als 1 van de grootste cocaïne leveranciers van de wereld.

De FARC wordt door Amerika, Canada, Colombia en de Europese unie gezien als een terroristische groepering.

Met een sterkte van 9000 guerrilla strijders is de FARC de oudste en de grootste groep in Zuid-Amerika.

Colombia beschuldigd Venezuela al in 2005 dat ze banden hebben met de FARC.

Een document uit 2007 bewijst dat Chavez persoonlijk betrokken is met het helpen van de FARC.

De meeste documenten gaan over hulp van Venezuela aan de FARC, zoals even een stukje gekopieerd. (Many documents talk about how to fit generous offers of Venezuelan aid to the FARC's long-term "strategic plan" of taking power in Colombia. In one document dated January 2007, one top FARC commander speaks of a "loan" for $250 million to buy arms which the FARC will pay back once it has reached power. "Don't think of it as a loan, think of it as solidarity," says Mr. Rodríguez Chacin, the interior minister, in another document.)

Reken maar dat alles tot op de bodem wordt uitgezocht. Ja.....en dan.... ik hoop alleen dat Amerika en Europa er van geleerd heeft om niet botweg Venezuela op de lijst te plaatsen van landen die het terrorisme steunen. De bevolking hier hoeft niet nog meer te lijden dan wat het al doet met deze idioot aan het bewind.

Uiteraard heeft "prozacje" al gereageerd dat de documenten vals zijn. Ook de ambassadeur van Venezuela, Bernardo Alvarez, in Amerika heeft al verklaard dat de documenten vals zijn en alleen maar leugens.

Ik vraag me nu al weken af hoe het nu is afgelopen met de de twee "Farc" strijders in het ziekenhuis. De regering zwijgt in alle talen.

Groet
Alpha

Ps.
was een beetje slordig door niet een link te geven bij deze.
Enige dagen geleden hebben ze de harddisk van de verongelukte shuttle leesbaar gemaakt.
Voor de ongelovige onder ons die met Chavez meepraten, deze link.

Blogarchief