Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 27 mei 2008

RCTV exact 1 jaar van de kabel in Venezuela enne Globovision!!

Afgelopen zondag was er een mars tegen de sluiting van RCTV van 1 jaar geleden.
De "politieke" sluiting van RCTV was toch wel een blunder van Chavez. Het was de aanloop voor een verschuiving van pro naar anti Chavez. De verkiezingen later in dat jaar op 2 december bevestigde dit.
Door de verbanning van de kabel werd "direct TV" via de satelliet een enorme hit.Waar je nu ook komt je ziet overal satelliet schotels en zelfs op de meest vreemde plekken kom je nu satelliet schotels tegen. Het effect om RCTV onbereikbaar te maken is wat Chavez wilde bereiken, maar dit is niet bereikt. RCTV als zender wordt steeds meer bekeken door de bevolking van Venezuela.
En misschien moet Globovision dit ook maar eens doen. Dan zijn ze van de hatelijke cadena's ook verlost.

Het dictatuurschap van Venezuela heeft trouwens iets nieuws bedacht. Dat moet als het goed is op 1 juni in werking gaan. Wat gaat er veranderen?
Alle zenders zijn verplicht om een "alo Presidente" uit te zenden. dit wordt genoemd een directe uitzending. Nu is het zo dat Chavez zichzelf herhaaldelijk voor paal zet in zo'n uitzending en als hij dit doet wordt er dankbaar gebruik van gemaakt door onder andere Globovision. We kennen allemaal wel "Usted Lo Vio" de korte fragmenten van Globovision waar Chavez zichzelf onsterfelijk belachelijk in maakt. Soms zijn de fragmenten zo geweldig dat de tranen in je ogen staan van de dommigheid van Chavez.
Het nieuwe is dat bij een herhaling van iets wat is uitgezonden nu extra betaald moet gaan worden. En dit zijn nogal dure prijzen. Voorbeeld per seconde moet er 120 BsFuerte worden betaald. Per minuut is dit 7.200 BsFuerte. Een uur herhaling kost 432.000 BsFuerte. En daar zit je zo aan met al dat domme gedoe van Chavez.
Hoe Globovision dit gaat oplossen weet ik niet.
Even de brief die op internet is terug te vinden, helaas in het Spaans.


Even terugkomend op RCTV de demonstratie was ondanks de enorme regen een groot succes.
En hier wat foto's van de demonstratie.

Klik voor vergroting op foto


Natuurlijk moest er volop bewaking zijnGroet
Alpha

Blogarchief