Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 21 mei 2008

Vanuit het graf toch nog zegevieren

Dat het beroep journalist of fotograaf gevaarlijk is in landen waar ze het niet zo hebben op de deze berichtgevers is algemeen bekend, voornamelijk landen die in oorlog zijn. Normaal weten oorlogsverslaggevers en fotografen die uitgezonden worden de gevaren wel. Ik had al eens vermeld dat het hier in Venezuela ook niet zonder gevaar is. Hetzelfde Venezuela waar duizenden mensen heerlijk op vakantie gaan en zich heerlijk laten verwennen door al het natuurschoon en de heerlijke stranden.

Op 5 april 2006 gaat fotograaf Jorge Aguirre (60 jaar) naar het stadion van de centrale universiteit van Venezuela om wat foto's te maken van het voetbalteam. Maar er waren op dat moment in de campus van de universiteit ook wat protestacties gaande. En besloot om daar ook wat foto's te nemen.
Niet wetende dat hij zijn laatste foto zou maken van zijn moordenaar.

Boris Blanco Arcia maakte deel uit van de gemeentelijke politie in Chacao caraqueño te Caracas.
Deze agent schoot hem zonder pardon een kogel door zijn borst.

Jorge Aguirre dodelijk getroffen maakt tijdens zijn val zijn laatste foto.
Je ziet nog net de motor om de hoek verdwijnen.

Blanco Arcia is mede door de foto na twee jaar eindelijk veroordeelt tot 15 jaar gevangenis. De uitspraak van de rechter was op 4 april 2008.

De rechtbank heeft het vonnis uitgesproken met de woorden dat Blanco Arcia, 35 jaar oud schuldig is aan moord en er was geen motief voor deze daad.

De dochter van Jorge Aguirre was niet geheel tevreden met de uitspraak. Er staat namelijk 30 jaar voor.

De laatste foto van Jorge Aguirre vlak voordat hij overlijdt.
(klik voor vergroting op foto)
Groet
Alpha
Blogarchief