Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 23 mei 2008

Venezuela bouwt mega raffinaderij in Ecuador

Omdat er in Venezuela al van alles is en werk genoeg, alles is toppie verzorgd, geen armoede en criminaliteit bestaat niet meer, iedereen is gezond en we hebben een overvloed van productie van voedsel, overal schoon drink water en elektriciteit, het "westen" kijkt naar Venezuela omdat hier de schoolopleidingen op zo'n onwaarschijnlijk hoog niveau staan.
Zelfs "Parijs" vraagt zich af hoe het komt dat de mode nu helemaal "Venezolaans" is geworden. Italië importeert nu schoenen uit Venezuela, ja dan is het te begrijpen dat Venezuela de "arme" derde wereld landen een handje gaat helpen.

Jammer genoeg is bovenstaand niet waar en strompelt Venezuela van het ene probleem naar het andere probleem. En Chavez doet er helemaal niets aan om het te veranderen ondanks de monsterlijke hoge inkomens van de olie. Het enige waar deze idioot aan denkt is hoe hij zijn Cubaanse communistische invloed kan vergroten in Zuid-Amerika.
Dus in het met storingen geplaagde brein heeft nu belooft om een "MEGA" raffinaderij op te zetten in Ecuador. Het wordt de grootste raffinaderij wat er in de Pacific is.
Een raffinaderij waar 300.000 vaten per dag verwerkt kunnen worden en er wordt een petrochemische fabriek neergezet. Er hangt ook een prijskaartje aan, het gaat 5.000.000.000 US Dollar kosten.
Deze joint venture is voor Ecuador enorm en R. Correa kan zijn geluk niet op. Het is veruit de grootste investering die Ecuador ooit gehad heeft. Het verschaft Ecuador een werkgelegenheid van 3000 man. En nog een aardige bijkomstigheid is dat staatsbedrijf Petroecuador 51% van de aandelen krijgt.

En we weten dat als Chavez iets wil dan gebeurd het gewoon, hij heeft de totale macht.
Dat deze naar prozak en cocapasta stinkende idioot de natuurlijke resources van de Venezolaan verkwanselt, dat deert hem niet.

Natuurlijk begrijp ik R. Correa, de raffinaderij is een wereld geschenk voor hem en met zijn 51% kan hij doen wat hij wil. Als de verhoudingen in de toekomst tussen Venezuela en Ecuador anders worden dan is Venezuela de verliezende partij.

Over het verkwanselen van de natuurlijke resources door Chavez. Hij heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar een lening voor olie afgesloten. Vorig jaar was het 4 miljard dollar met China en 3,5 miljard met Japan. En nu sluit hij weer een lening af met Japan voor 3,5 miljard dollar.
Ben dan geen econoom, maar volgens mij is een lening altijd duurder dan contant. En als we Chavez mogen geloven dan produceert Venezuela 3.2 miljoen vaten olie per dag. Ik zeg nu Chavez en geen Ramirez, omdat Chavez dit aantal vorige week zondag aanhaalde in zijn comedy show "alo presidente".
Met deze huidige olieprijzen hoef je dus niet te lenen. Of moeten we ons gaan afvragen waar blijft het geld van de Venezolaan!!


Groet
Alpha

Blogarchief