Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 27 mei 2008

Werd de bekendmaking van dood Marulanda gefilmd op Venezolaans grondgebied

De terroristisch beweging FARC heeft na de bekendmaking van de dood van Marulanda unaniem een nieuwe leider benoemd. Guillermo León Sáenz beter bekend als Alfonso Cano moet Marulanda vervangen.
Maar de clip die uitgezonden werd waarin de dood van Marulanda bekend gemaakt werd en tevens de nieuwe leider van de FARC, werd die wel in de jungle gemaakt van Colombia?

Het wordt steeds raadselachtiger dat Telesur (TV netwerk van Venezuela) daar is waar de FARC opduikt. Er is geen ander TV station die toevallig op de plek is om beelden te schieten van de verboden FARC dan Telesur.

De regering blijft maar zeggen dat er geen FARC leden in Venezuela vertoeven.
Telesur Venezuela kan ook niet zomaar de grens over naar Colombia.
Moeten we nu aannemen dat de FARC als opgejaagd wild deze dagen de tijd neemt om een studio in de jungle te maken. Geloof dat het iets te ver gezocht is om dit te denken. Ze hebben wel iets anders te doen om met zware camera's op hun nek door de jungle van Colombia te lopen, buiten hun geweren en munitie.
Dus waar worden de opnames gemaakt?

We kunnen zien aan de opnames dat er ruimschoots de tijd voor genomen is. En er worden vanuit drie verschillende camera's opnames gemaakt, drie verschillende brandpunten voor de speech van Timoleón Jiménez. Het oraal gebrul van deze moordenaar is bijna foutloos. En ik kan me niet indenken dat er niets geregisseerd werd. De hele clip duurt zo'n 11 minuten en zelfs Chavez als orator maakt fouten in elf minuten.
Nu is er in een korte shot een flinke fabriek te zien, in de lange versie van de clip ongeveer 1 seconde. En deze roept onder andere ook vraagtekens op. Waar in Colombia in de jungle vind je zo'n grote fabriek!

hier een korte versie van de clip, zonder fabriek.Het ziet er naar uit dat Telesur net als Chavez en zijn kornuitjes wat uit te leggen hebben.

Voor de Spaanstalige in El Tiempo op chronologische wijze de laatste tegenslagen van de FARC.
Voor de Nederlandstalige is het ook wel te volgen wie er de laatste tijd het loodje hebben gelegd van de FARC.

Een Italiaanse krant gaat nog even verder met wie er de baas is in FARC land. Deze zegt gewoon zonder te stotteren dat Chavez de baas is van de FARC. De krant zegt dat de Colombiaanse minister van justitie dit gezegd heeft. Het zou me dus ook helemaal niets verbazen als dit waar zou zijn. De minister van colombia verklaard dat Chavez bepaald wie de successor word van Marulanda. Omdat Chavez iemand nodig heeft die makkelijk te benaderen is.

Ook komt de Colombiaanse regering met bewijzen dat er een FARC en AUC kamp was in Venezuela.

Heb zo het vermoeden dat er gewoon niets veranderd zolang Chavez hier aan het bewind blijft.
Chavez zal misschien iets voorzichtiger worden, maar hij zal de guerrilla's blijven helpen.

Groet
Alpha

Blogarchief