Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 16 juni 2008

15 miljoen reservisten "Venezuela" ????

Gisteren een dag op het strand en heerlijk genoten van vaderdag. Heerlijk "alo Presidente" gemist anders was de dag aardig verstoord geweest met Chavez's felicitaties voor deze vaderdag die hij gelijk koppelde aan viva Che Guevara en wat eigenaardige uitspraken over deze massa moordenaar.
Chavez vliegt vandaag naar Cuba om Fidel te bezoeken. Of dit meer is dan een werk bezoek zoals hij zegt of wat anders zullen we wel horen. Denk dat er nog weinig te babbelen valt met deze mummie. Maar ach... het is vaderdag geweest he!!

Alo presidente was met nummertje 313 denk ik bijna het gelijke aantal van de ministers die hij zo'n beetje in de laatste 10 jaar vervangen/verplaatst heeft. Er is een nieuwe minister van financiën " Ali Rodriguez Araque (70)". Die eigenlijk meer verstand heeft van "Guerrilla's" dan van het monetaire systeem, hij zat in de bergen strijd te leveren tot en met 1963 en er was toen niets te bevechten. Het is ook de man die zo'n 22.000 man van de PDVSA op straat gooide samen met Chavez en zodoende de destructie van dit enorme bedrijf in gang zette.
Denk dat Chavez nu toch wel in aanmerking komt voor het Guinness Book of Records met het aantal ministers die hij versleten heeft in 10 jaar en met het uitblinken van alleen maar kijken naar hoe loyaal de mensen zijn en dus niet kijkend naar de capaciteit van deze mensen.

Er is eigenlijk ander nieuws die niet zo de voorgrond krijgt die het wel zou moeten hebben.
Tot nu toe heb ik hier nog niet veel over gehoord. We weten allemaal het "Peppie en Kokkie" gehalte van de nationale reservisten en dat de clip meer op de lachspieren werkt dan dat het "momenteel" angst inboezemt. De voorlopige angst bestaat alleen maar uit de ideeën van Snuf en de bezorgdheid dat dit miljoenen en miljoenen dollars kost. Deze kunnen veel beter besteed worden.
Maar de reservisten hebben een commandant die werkelijk boute uitspraken maakt.
De ex majoor generaal "Carlos Antonio Reyes Freites 30 jaar ex commandant van het leger" nu commandant van de reservisten wil hebben dat er 15.000.000 reservisten komen???? Dan zit je gewoon op de gehele strijdbare bevolking van Venezuela. Hoe wil deze man dit bewerkstelligen is de vraag? Het is nogal een kluitje personen!!
Eigenlijk lost deze man het heel simpel op en ik neem aan, omdat hij direct onder het gezag staat van Chavez dit allang besproken is geweest tussen deze twee. Anders komt zo'n man niet met deze uitspraken.
Carlos Antonio Reyes Freites zegt dat de bevolking eerst gewezen moet worden op het belang van deze strijdkrachten. De mensen moeten begrijpen dat we de bevolking helpen en zorgen voor de veiligheid en dat we niet de "persoonlijke bodyguards" zijn van de president.
Er komen twee types van instructie en dat is training en hertraining. Er zijn nu reservisten die geen militaire basis hebben en de nieuwe reservisten moeten dus getraind worden en beide moeten na drie jaar klaar zijn.
We werken nu met de mission Miranda en voor het "land project", omdat wij de sociale tak zijn van het leger (FAN).

Met trots kan hij zeggen dat ze vijf miljoen mensen geholpen hebben met het distribueren van het voedsel, het is een teamwork met alle ministeries, gouverneurs en burgemeesters.
Hij vervolgt met dat ze deze sociale missie perfect vervuld hebben, maar het doel is dat we 15 miljoen mensen in de reserve krijgen om dit te consolideren met de nieuwe Venezolaanse militaire gedachten.
We zoeken geen competitie om tanks en vliegtuigen en fregatten te bemachtigen. De mensen doen dit uit liefde!
Om militair te zijn is humaan, je moet patriot zijn om humaan te wezen

Dit alles brengt mij even snel naar het nieuwe curriculum voor het onderwijs. Het Marxisme moet worden onderwezen. Indoctrinatie op de scholen zullen moeten zorgen dat je "vrijwillig" gaat dienen in dit nieuwe leger. De uitspraken eerder gedaan door Chavez dat uitgestudeerde eerst een aantal jaren moeten dienen voor het land, om daarna eventueel op vakantie mogen in het buitenland zullen wel doorgang vinden. En ik weet nog heel goed ruim 1 jaar geleden kwam Chavez met een uitspraak dat het in de toekomst wel eens over is met het reizen naar het buitenland voor kinderen en volwassenen die de 35 jaar nog niet gepasseerd zijn. Het item over dit heb ik wel aangehaald, maar jammer genoeg niet om mijn blog, maar ergens anders.

Het is een puzzel die heel langzaam in elkaar gezet wordt. Maar wanneer Chavez aan de macht blijft dan voorzie ik hier een jungle-gordijn komen die Europa herkent aan het woord "IJzeren Gordijn".
Natuurlijk kunnen de woorden van deze commandant als absolute waanzin hier neer gekalkt worden. Op elke regel van deze communistische commandant is het makkelijk om aanmerkingen te maken.
Het enige wat mij bevreesd is dat er zo gedacht wordt en dat het streven naar een "militaire" bevolking zo de aandacht krijgt. Het zou te naïef wezen om alles te negeren.


Groet
Alpha

Blogarchief