Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 18 juni 2008

Chavez en de FMLN (El Salvador)

We weten al dat Chavez er eigenaardige vriendjes op na houdt. Het liefst ziet hij dat ze dictator zijn of als Guerrilla vechters tegen het "rechtse" kapitalisme. Wanneer je in dit bekrompen raamwerk past, dan wordt je een vriendje van Chavez. We weten ook dat zodra er ergens verkiezingen komen de hulp gegarandeerd is van Chavez. Zo'n beetje alle landen in Zuid-Amerika hebben al enorme geld injecties gekregen van de huidige president van Venezuela. Dit doet hij liever dan omkijken naar zijn eigen bevolking.
Het past allemaal in het bedorven kader van het extreme Marxisme die hij aan de dag legt.
In El Salvador zijn er volgend jaar verkiezingen, dus tijd om de FMLN te helpen. De FMNL bestaande uit guerrilla vechters heeft weliswaar een legitieme status gekregen in El Salvador, maar ze worden nog steeds in verband gebracht met drugs, vriendjes van de FARC en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.
Natuurlijk komt de hulp vanuit Venezuela uit het bedrijf PDVSA. De PDVSA heeft een privé jet gestuurd om de leider van de FMNL en verschillende hoge Bobo's van deze partij op te halen.
Dit moest helemaal in het geheim gebeuren, maar zelfs het vluchtnummer van het vliegtuig is uitgelekt, YV 1496 en deze vertrok om 11.45 uit El Salvador. Dat is toch wel een voordeel met de domme chavista's dat niets geheim blijft.

Jose Luis Merino, de leider van de FMLN, vertelde dat het vliegtuig was gesponsord door de PDVSA en dat Chavez hier niets mee te doen heeft. Nogal vreemde reactie om dit überhaubt te vermelden en het bedrijf is van Venezuela en dus van dictator Chavez, dus nog overbodig ook om de schijn weg te nemen dat Chavez hier niets van weet.
Hij wist ook nog te vertellen dat het niet zeker is of hij Chavez zou ontmoeten. Natuurlijk moet dit duister worden gehouden, opnieuw zo openlijk praten over een ontmoeting met Chavez die vlak voor de verkiezingen zit is niet het allerbeste wat je kan doen.
J. Merino kon nog wel even kwijt dat ze zich realiseren dat het mogelijk is om olieproducten (diesel) vanuit Venezuela te krijgen.
Kom op zeg!! dit is een taak van de huidige regering van El Salvador en niet van een partij die een gooi naar de macht doet. Als El Salvador diesel nodig heeft dan sturen ze wel een afgevaardigde van de regering om te praten met de PDVSA. Ik zie al gebeuren dat "Groen Links" eventjes gaat regelen dat ze diesel gaan kopen uit Nigeria voor Nederland?

Als we de lijn doortrekken met de bemoeizucht van Chavez zoals hij deze al jaren doet in andere landen, dan ben ik bang dat er weer miljoenen dollars van de Venezolaan als propaganda gebruikt gaat wordt om de FMLN aan de macht te krijgen.

Groet
Alpha
Blogarchief