Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 20 juni 2008

Chavez en zijn "illegale" bemoeizucht.

Chavez gaat werkelijk denken dat hij meer macht heeft dan welke president of welk land dan ook op deze aardkloot.

En het grappige is dat hij duidelijk laat zien dat hij in feite de ongehoorzaamheid van de mens wil stimuleren. Dit kunnen we in alles terugvinden in zijn beleid in Venezuela. Zelfs zo erg dat de criminaliteit niet of nauwelijks meer te beteugelen is.
Iedereen weet dat "illegaliteit" bij het hoofdstuk past van de wet verboden dingen.
Nu is er onlangs een wet aangenomen door het Europese Parlement die illegaal binnengekomen personen in Europa moet tegenhouden en afschrikken. Een illegaal persoon kan direct rekenen op 18 maanden cel en wordt voor de eerste 5 jaar verbannen voor welke poging dan ook om Europa binnen te komen. En de uitzettingsprocedure wordt vergemakkelijkt.
Dit heeft gewoon te maken met een "overstroming" van buiten de Europese Unie gevestigde mensen die allemaal naar het land van melk en honing willen komen. Mensen smokkelaars en onzeewaardige bootjes zullen met deze wet, dat is de achterliggende gedachte, ook afnemen.

Maar H. Chavez denkt hier heel anders over. Met bombastische keelgeluiden laat hij weten dat hij nog meer vijanden wil. En deze sukkel gaat zelfs zover dat hij dreigt met het stopzetten van Venezolaanse olie voor de Europese landen die deze wet gaan toepassen.
Ik denk niet dat Europa van die paar druppels olie die uit Venezuela komen echt wakker ligt. De "clown" van Zuid-Amerika zal alleen nog meer tegenstanders vinden. De eerste reactie was dus ook lachen om deze clown. Er wordt maar 0,9% aan petroleum ingevoerd vanuit Venezuela voor Europa. (dit voor de gegeven die voorhanden waren en uit 2005 zijn)

De opmerkingen van Chavez dat het fascistische trekjes zijn zullen niet in dank afgenomen worden en hij gaat nog verder, als Europa dit gaat uitvoeren dan gaat Venezuela alle bedrijven van Europa die werkzaam zijn in Venezuela terugsturen. Ik vermoed dus dat er een nieuwe golf "nationalisering" aan zal komen wanneer dit gaat gebeuren.
Onvermijdelijk zal er dan een economische oorlog komen die de nek zal kosten van Chavez.
Het land Venezuela staat al voor de rand van de afgrond en wanneer Chavez dit zou doen geeft hij zichzelf het laatste zetje. De economie in Venezuela wordt voorlopig en ik zeg voorlopig overeind gehouden door de olie inkomsten.De Banco Central de Venezuela (BCV) kwam onlangs met export cijfers van diversiteit. Het is gewoon dramatisch en het is te verwaarlozen wat er momenteel buiten de olie wordt geëxporteerd. Even een grafische kaart van de eerste maanden van 2008.
Wil even wijzen op een goede uiteenzetting op het blog van Daniel over de export, deze is in het Engels.
En als we het nu over de olie export hebben, dan heb ik wederom geen goed nieuws voor Chavez.
De export gaat zo geweldig dat deze alleen maar afneemt en dat om de doodeenvoudige reden dat deze regering steeds minder uit de grond kan krijgen.
Cijfers wijzen uit dat er wederom 2,1% minder uitgevoerd kan worden aan olie vanwege de verminderde produktie. Amerika krijgt zelfs al 25,5 % minder olie omdat die knuppels niet weten hoe je "het zwarte goud" uit de grond moet halen.

Dan hebben we ook nog de inflatie die net als de criminaliteit niet onder controle te krijgen is.
Venezuela heeft de hoogste inflatie van alle zuid-Amerikaanse landen, met 31,4 % in 12 maanden. Nu heb je altijd mensen die zeggen dat is niet zo erg, voornamelijk mensen die zich alles kunnen veroorloven. Alle regeringen over de hele wereld zullen er alles aan doen om de inflatie te bestrijden. Jawel..... op Venezuela na. Wij hebben hier mensen die zeggen dat het helemaal niet zo erg is. Albert Muller van de PSUV zegt dat het niet zo erg is de inflatie.
Toen ik de foto zag die bij de link staat deed het me direct denken aan "pinokkio" dezelfde rattenkop als Chacin.

Terugkomend op de orale geluiden van Chavez, kan je maar 1 ding concluderen. Grootheidswaanzin van de bovenste plank, de sukkel kan zich echt geen economische oorlog veroorloven. Deed hij het maar, dan waren we snel van hem af.

Groet
Alpha

Ps. Even voor de chavista's die verdwaald zijn en mijn blog lezen. Chavez handelt op de wijze die hij zo verafschuwd in Amerika. Dreigen en de wil opleggen aan andere landen, terwijl Venezuela nog niet eens zijn eigen schoenveters kan strikken en het alleen doet uit een dictatoriale bewind.

Blogarchief