Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 25 juni 2008

Chavez en zijn olie lol

De olie prijs breekt record op record en voor Chavez kan de lol niet op. Met zo'n enorme mazzel en met deze prijzen is het moeilijk om zo'n man kwijt te raken. De miljoenen vliegen de bank uit en nog sneller wordt het weer aangevuld. Al raakt er een miljardje zoek, de volgende maand is de prijs wel weer zo hoog geworden dat er meerdere miljarden binnenkomen.

Maar toch......er komt een dag......!!!!

Ergens kunnen we de enorme hoge olieprijs vergelijken met de olie crisis die de Nederlander heeft gehad in 1973. Benzine bonnen en autoloze zondagen. Nu is er wel benzine genoeg, maar voor vele wordt het onbetaalbaar om de "Heilige Koe" die voor de deur staat vol te gooien met benzine.

En ik vraag me af wat er van het project is geworden van de stadsbussen die op water reden in Amsterdam. Jawel op water!!
Dit is op zich niet zo vreemd, de Amerikaan Stan Meyer reed al op water in de negentiger jaren.
Deze uitvinder kon zijn uitvinding aan de stenen niet kwijt. Had alle patenten voor zijn uitvinding, maar de grote oliemaatschappijen en regeringen wilden vermoedelijk vanwege hun verlies aan inkomsten hier niet aan beginnen.
Stan Meyer vond op "raadselachtige" wijze zijn dood in 1998.
We hebben een clip van Stan Meyer die op water rijdt.


We kennen allemaal wel Top Gear het Engelse programma die steeds met nieuwe snufjes op het gebied van auto's naar buiten komt.
Zelfs Top Gear laat zien dat de "water" auto bestaat en hoe!! De auto rijdt op doodgewone zeewater. En wel 20 kilometer op 1 gallon zeewater. Die clip laat ik even niet zien, maar wel een andere. Het is overigens gewoon te vinden op youtube.
De mensen van Top Gear zijn er van overtuigd dat tussen 10 en 20 jaar de auto gewoon te koop is. Het model wat getoond wordt is een proefmodel, maar ik ruil zo mijn SUV in voor dat ding.


Bedenk eens wat dit gaat betekenen voor het milieu, voor de energie, voor de mensheid en de wereld wordt onafhankelijk van de oliestaten. Het betekent ook dat landen die geen olie hebben ineens de mogelijkheid krijgen om in hun eigen energie te voorzien. Het is een revolutie die de wereld door elkaar schudt.
Wat ik nu niet begrijp is waarom de ontwikkeling van deze auto's zo lang op zich laat wachten. En de ontwikkeling van allerlei energie bronnen.

En om de woorden van Wim Kan te gebruiken, maar dan met een iets andere tekst lijkt me geweldig.

De bel gaat........"Wie is daar?"......... "President Hugo Chavez, of u nog petroleum nodig hebt".
Nee...... niet vandaag, kom volgende week nog maar een keertje langs.

Groet
Alpha

Blogarchief