Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 26 juni 2008

Chavez en zijn ontvoeringsbeleid

Ontvoeringen zijn ook criminelen daden, al wordt dit onderwerp nog minder behandeld door de regering dan de moorden en overvallen.
We lezen weinig over ontvoeringen, zo nu en dan komt er 1 bericht in het nieuws en voornamelijk als het een VIP is.
Mijn interesse werd gewekt door 1 bericht en met een beetje spitten op regerings-site's val je van de ene verbazing in de andere.
Het bericht wat onlangs in de krant verscheen is een ontvoering in Las Mercedes. Dit is een wijk in Caracas. En staat bij iedereen bekend als een veilige wijk. Zelf heb ik dagen achtereen in de wijk Las Mercedes gelogeerd bij een vriendin van ons en ik heb geen moment een onveilig gevoel gehad.
De ontvoering betrof een meisje van 9 jaar waar en er werd een losgeld gevraagd van 500.000.000 oude Bolivars. Commissaris Wilfredo Borras van de Baruta politie gaf niet veel details vrij, maar..... hij somde wel een aantal dingen op om ontvoeringen tegen te gaan.
Zoals bodyguards met een eventuele verzekering? Verschillende routes nemen naar school en eigenlijk alles wat je overal terug kan vinden op internet en boekjes om een kidnapping te voorkomen. Het is allemaal wel erg gemakkelijk om dit te zeggen vind ik. De overheid moet gewoon zorgen dat het veiliger wordt. Overigens zijn er dit jaar in Baruta al 8 ontvoeringen geweest, de commissaris stresde helemaal en verklaarde dat het 1 van de veiligste gebieden is in het land!
Hierdoor werd ik een beetje nieuwsgierig en wilde wel eens weten wat volgens de officiële regeringssite's nu voor getallen in ontvoeringen worden opgegeven.
En ik wilde wel weten of dit ook te maken heeft met het beleid van dictator Chavez.
Het mooie van alles is dat de grafieken waar ik dus kopieën van gemaakt heb alles tot in de details en eenvoudig uitleggen. Woorden zijn overbodig! De enige aanvulling is dat in Zulia dit jaar, 6 maanden, 52 ontvoeringen zijn gepleegd.

klik op vergroting geld voor alle grafieken.
En zelfs de grafiek met een vergelijking dat Venezuela vorig jaar Colombia voorbij streefde met het aantal ontvoeringen.Leek me wel aardig om eens wat presidenten te noteren met het aantal ontvoeringen die zij in hun regeringsperiode hebben meegemaakt.
Het getal tussen haakjes is het aantal ontvoeringen. (zover ik dit heb kunnen nagaan)

ROMULO BETANCOURT 1959– 1964 (2)
RAUL LEONI 1964 – 1969 (1 )
RAFAEL CALDERA 1969 – 1974 (2)
CARLOS ANDRES PEREZ 1974 – 1979 ( 4)
LUIS HERRRERA CAMPINS 1979 – 1984 (11)
JAIME LUSINCHI 1984 – 1989 (119)
CARLOS ANDRES PEREZ 1989 – 1993 ( 160 )
RAMON J. VELASQUEZ 1993 (57)
RAFAEL CALDERA 1994 – 1999 (292)
HUGO R. CHAVEZ 1999 tot wat op heden (2007) bekend is ( 1.755)

UPDATE
Kom net een artikel tegen die het heeft over de ontvoeringen. En met cijfers over 2008.
El Universal schrijft dat volgens de regeringssite's het aantal ontvoeringen onder het regime Chavez tot op heden 2.097 personen is. Ik vond 1.755 al een aantal wat schrik aanjaagt, maar het kan dus nog erger.

Nou nog een idioot vinden die Chavez ontvoerd!!


groet
Alpha
Blogarchief