Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 11 juni 2008

Chavez en zijn pirouette van 180 graden

Voor wie Chavez wil geloven heb ik nog wel een boek liggen van de gebroeders Grimm.
Sprookjes van deze man komen bij mij niet meer aan.
We hebben nu al bijna 10 jaar leugens en mooie verhaaltjes aangehoord van deze geboren leugenaar en ik moet zeggen geweldige populistische vertaler van zijn Socialistische Marxistische Communisme.

De reden dat ik zo begin is dat ik het even wil hebben over het gedraai van Chavez in de media.

Ik kan maar 1 reden bedenken waarom Chavez momenteel zo reageert zoals iedereen momenteel kan lezen in de kranten. De verkiezingen in November is het antwoord. Deze zijn zo ontzettend belangrijk dat Chavez nu zelfs een serie maatregelen neemt die onwaarschijnlijk zijn. Geloof me Chavez wil de troon houden en doet er alles aan. Chavez wil de stemmen terugwinnen voor November en dan.... jawel dan is de Venezolaan pas echt flink genaaid.

Het opmerkelijke gedrag van Chavez is begonnen met de computers van Raul Reyes.
Hij werd eigenlijk gedwongen om afstand te nemen van de FARC door de documenten die op deze notebooks zijn gevonden. Hij had nog wel 1 minuut stilte over om Raul Reyes te herdenken als een geweldige strijder voor het Marxisme, maar met het bericht dat Marulanda dood was hebben we hem al niet meer gehoord. Dit was eigenlijk het eerste signaal dat de houding ging veranderen.
Chavez wilde niet meer in 1 adem genoemd worden met de FARC!!

Dan de oproep van Chavez dat de FARC niet meer van deze tijd is. (in het spaans maar een super artikel) En dat het beter is dat de FARC zich opheft (in het Engels) en met onmiddellijke ingang de gijzelaars vrij te laten? Vergeten is de ambassade voor de FARC, vergeten zijn de lovende woorden voor de FARC, vergeten is zijn Marxisme. En het mooiste van alles is dat Chavez de gijzelaars vrij wil hebben zonder dat er een enkele tegen voorwaarde aan verbonden is. Ook de vriendschap is plotseling vergeten met deze terroristen. Zelfs Ivan Marguez, de FARC terrorist, die herhaaldelijk op Miraflores is geweest kan met deze bewoordingen in de prut zakken.

Dan de Sergeant uit Valencia van het vijfde bataljon die 40.000 patronen voor de AK 47 wilde verkopen aan de FARC en gearresteerd is op Colombiaans grondgebied.
Chavez valt de man helemaal af. Niets geen protesten dat dit een CIA leugen is. Maar direct erkennen.

Het bericht dat Chavez wil samenwerken met de nieuwe president van Amerika, ongeacht wie dit wordt. Het plan om de honger en de armoede uit de wereld te helpen in samenwerking met Amerika. Vergeten is het duivelse kapitalisme!!!! Het land wat in zijn ogen te veel invloed heeft daar wil hij ineens vriendjes mee worden.

Chavez komt met een nieuwe wet, de inlichtingen en contra inlichtingen wet "Decreto Ley". Deze gaven een storm van protesten en werd vergeleken met de Gestapo wetten van Nazi Duitsland.
Chavez hoorde de protesten en beval dat de wet overgeschreven wordt. (note: dus niet wat ik steeds maar lees dat het van de baan is, de wet komt terug.)
Natuurlijk wist Chavez dat geen mens zo'n gestoorde wet zou accepteren. Nu speelt Chavez de onschuld zelve en zegt dat het inderdaad tegen de rechten van de mens is en dat de burgers elkaar niet mogen verraden. Vergeten is ineens dat als je niet voor Chavez bent, je een verrader bent!!

En we hebben het nu over het nieuws wat een paar dagen oud is en een volledige draai heeft van 180 graden.

Chavez wil ineens de democraat gaan uithangen na ruim 9 jaar. Plotseling zijn de rechten van de mens heilig bij hem. Straks gaat hij nog zeggen de de oppositie geweldige mensen zijn en dat er geen media oorlog meer mag komen.

Het is in mijn ogen een zeer goedkope tactiek en totaal ongelooflijk wat snufje uitvreet.
Natuurlijk zal hij hiermee stemmen terugwinnen van de twijfelaar. En de chavista zal dit allemaal aanpakken als geweldig nieuws en zeggen dat Chavez een sociaal Democraat is, dat hij luistert naar het volk en dat is exact wat Chavez wil bereiken en laten zien aan de wereld.
De oproep aan de FARC voor een eenzijdige overgave zal de documenten uit de computers doen zwijgen, althans voorlopig. Uribe zal nog wel even wachten om Chavez verder in het diskrediet te brengen. Het is zo november en zal Chavez dan krijgen wat hij wil?

Ik blij erbij dat Chavez momenteel zijn populistische registers opentrekt om zo zijn verlies goed te maken die hij heeft opgelopen.
Het is aan de oppositie om te laten zien dat het populistisch geratel is van Chavez en de bevolking erop wijzen dat het echt niet beter zou wezen dat Chavez aan de macht blijft. Een sterk punt zou kunnen zijn voor de oppositie om de economie die bijna stilstaat in Venezuela aan te kaarten en de criminaliteit alsmede de gezondheidszorg die op ontploffen staat goed uit te leggen aan de bevolking.
Las net dat de inflatie deze maand met 3,1 procent is gestegen en de inflatie brengt op 12,4 procent voor de eerste vijf maanden.

De keuze is aan de burger denk ik om in te zien dat Chavez zo'n beetje het allerslechtste is wat een land kan overkomen.

Groet
Alpha

Ps.
Kreeg van een vaste lezer dit plaatje opgestuurd. En ik weet niet waar die vandaan komt, maar het pas uitstekend bij dit artikel. Ik ben dus niet de enige die er zo over denkt.

Blogarchief