Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 25 juni 2008

Chavez met duivelse trekjes

Het ziet ernaar uit dat de Pirouette van 180 graden, die Chavez een paar dagen geleden deed, meer een slippertje was. Gisteren heeft hij zich werkelijk weer laten gelden als vanouds.
Beter gezegd de man liet iets meer zien van hoe duivels hij is dan we normaal te zien krijgen.
Baduel werd nog eventjes opnieuw als de verrader van Venezuela uitgemaakt. Op zich niets nieuws, maar het geeft wel weer hoe hoog het zit bij Chavez dat Baduel afstand heeft genomen van zijn vroegere "buddy" Chavez. Baduel was degene die Chavez hielp terug te komen als president in 2002.
In navolging van Baduel, heeft Chavez zijn Gouverneur van Carabobo, Luis Felipe Acosta Carlez, met woorden vermoord. Deze man is nu een hapklare stuk voor het afval geworden. Acosta werdzo'n beetje als het slechtste voorbeeld neergezet van deze revolutie.
De toon waarop Chavez dit deed in een half uurtje is beangstigend. Chavez verklaarde dat de gouverneur een casino runde (dit is trouwens nieuw voor me) en dat hij door de achterdeur eruit gewerkt wordt.
Hier is de gehele clip in het Spaans.Ook haalde Chavez met lovende woorden nog eventjes aan dat de vervanger M. Silva van ongekende klasse is. Natuurlijk kan hij niets anders zeggen, de PSUV had eerst een andere kandidaat maar werd met het vingertje van Chavez opzij geschoven voor deze televisie presentator die alleen maar onwaarheden lult op zijn praatprogramma.
De toekomst voor Carabobo zal er geen donder op vooruitgaan, met deze "Tokkie".

Wat me ook opviel is een ander nieuws die exact aangeeft wat deze regering voor ogen heeft in de toekomst. En het zal geen verassing wezen dat dit een verCubanisering is.
Minister Haim El Troudi van planning en ontwikkeling heeft een plan liggen voor deze "verCubanisering". Deze Troudi spreekt alles tegen van de "voedselmand" dat deze te duur is. Volgens hem kan je met het minimum salaris wel twee voedselmanden kopen per maand.
En het nieuwe plan is dat de bevolking alleen het noodzakelijke moeten kunnen kopen. Er komt dus een verhoging van prijzen op de onnoodzakelijke dingen. Althans dat wat deze regering als "onnoodzakelijk" zal vinden zal te duur worden. Met andere woorden Chavez bepaalt wat er per dag door je mond kan en wat je door mag slikken.
E.e.a. heeft te maken om de inflatie in toom te houden volgens hun. Dat dit complete waanzin is moge duidelijk zijn.

Denk dat de meeste lezers wel eens van Dhr. Clodosvaldo Russian Gehoord hebben. Deze man is te vergelijken met L. Tascon, met de beruchte Tascon lijst. Er is door C. Russian een nieuwe lijst gemaakt. Deze nieuwe zwarte lijst wordt door Chavez gewoon openlijk geprezen. Het is dus en nieuwe update zal ik maar zeggen van een fascistische lijst. Iedereen die voor of tegen Chavez is, is dus bekend. De nieuwe lijst zal worden gebruikt met het aanstellen van nieuwe werknemers.
Met andere woorden eenmaal op de lijst dan ben je een derderangs burger geworden.

Degene die momenteel hiervan de gevolgen al ondervind is Leopoldo Lopez, momenteel nog burgemeester van Caracas, Chacao (1 van de 5 burgemeesters)
Iedereen kent deze man en wat hij doet met zijn burgemeesterschap in Chacao, Caracas daar kunnen andere alleen maar van dromen. Maar ook hij wordt op het vliegveld als een "alien" behandelt. Een ander verhaal is dat hij afgelopen maand door het CNE is geweigerd als kandidaat voor Caracas als burgemeester voor geheel Caracas (Alcaldia Mayor).

En dan heb ik nog een kleine update over "El Enero 23". Zondag had ik een stukje geschreven dat zij de baas zijn in Caracas. Ze hebben mijn stukje begrepen en nu laten ze zelfs weten dat als de MP (Policía Metropolitana) zich nogmaals laat zien in de wijk dat ze dan "expulsados" ontheven/ontslagen worden van hun taak. Dit hebben ze laten weten weten door pamfletten te verspreiden. Het moet toch niet gekker worden!! Dat expulsados zie ik meer als het neerschieten van de agenten. Maar wie weet luistert Chavez wel en gaat hij ze ontslaan. chavez doet geen ene flikker tegen dit tuig en Chacin die liegt de andere kant op.
Deze "revolutionairen" of Guerrilla's van de stad of pik en verzin maar een naam hebben ook een website.

Bij zoveel ouderwets nieuws over deze gestoorde regering kan dit er ook nog wel even bij.
Raul Castro moest op het matje komen. Fidel en Chavez zijn bang dat hij een nieuwe "Perestrojka" ontketent op Cuba.

Wanneer dit soort nieuws in de pers komt dan is het wel duidelijk wat Chavez voor ogen heeft. Voor mij was dit al heel lang duidelijk en nu kan het gewoon niet meer ontkent worden.
Wat mij ook heel duidelijk is geworden is dat Chavez het afgelopen weekend met al dit nieuws aangevuld op iets ouder nieuws zich nooit laat verslaan door laten we maar zeggen de democratie. De man zal nooit genoegen nemen om af te treden. Voor mij zijn er maar twee opties voor Venezuela. De eerste is Venezuela zal "verCubaniseren" en voordat men goed en wel begrijpt wat er aan de hand is, is het gewoon te laat.
Of de man moet met geweld uit zijn positie worden gehaald, met allerlei gevolgen en of nare scenario's van dien.
Met als donkerste scenario een guerrilla oorlog. Denk aan zijn 1 miljoen reservisten. Laten we hopen dat dit niet het geval wordt.

Toch nog maar even iets leuks op het end.
Tijdens de parade had iemand de moed om zich als clown te fotograferen. Ach de foto zegt genoeg.
Groet
Alpha

Blogarchief