Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 12 juni 2008

Chavez met zijn "re"activatie plannen voor de economie

Chavez is momenteel desperaat en weet niet wat hij allemaal moet doen om de kiezer weer te winnen voor November.
Gisterenavond een cadena, vanmiddag was hij weer op de TV, de kranten staan vol met de plannen die hij heeft. En de economie heeft op elke krant de voorpagina gehaald.
Chavez wil de economie een "re"activatie geven. Heel leuk natuurlijk en ook wel hard nodig. De economie is kompleet weggevaagd met zijn beleid. Na 9 jaar alles uithollen is het niet moeilijk om te constateren dat er iets moet gebeuren om de economie weer enigszins op te peppen. Chavez noemt het een re-activatie heb hem ook de term re-impuls horen zeggen. Persoonlijk denk ik meer dat het "kindje" al lang dood is en dat er meer moet komen dan een impuls.

En wat gaat Chavez nu doen! De regels bij de Cadivi worden versoepeld. Nog geen drie maanden geleden werd alles nog even strak aangehaald.
Iemand die niet meer dan 50.000 dollar importeert krijgt makkelijker de medewerking van de Cadivi. Het moeten wel bedrijven zijn die al bekend zijn bij de Cadivi.

De omstreden Tax wet met transacties die vorig jaar werd ingevoerd word afgeschaft. Volgens Chavez brengt de nieuwe belasting wet van de oliebedrijven genoeg op om dit op te vangen.

Chavez maakte ook weer opnieuw bekend dat buitenlandse bedrijven welkom zijn. En...... hij verzekerde dat ze niet bang hoeven te zijn voor nationalisatie van de bedrijven. Hij vervolgde dat dit niet meer nodig is!! En dat hij de tijd heeft gehad om te nationaliseren wat hij nodig had in Venezuela. Dit is misschien dus goed nieuws voor de bedrijven die op de nominatie stonden om genationaliseerd te worden. (voor wat de woorden waard zijn van Chavez)

Ook wil Chavez 1 miljard dollar besteden aan beter productiviteit. En hij wil weer leven brengen met een "re" impuls in zijn mision "Fábrica Adentro II" en moet 200 nieuwe fabrieken gaan geven. En Fábrica Adentro III heeft het licht gezien in de plannen van Chavez.

Dit zijn zo'n beetje de hoofdmoten wat ik kon overzien van zijn plannen. Het zal in de loop van de week wel allemaal tegen het licht gehouden worden neem ik aan.

Maar wil wel even vooruit lopen op de economen die het gaan evalueren.

Ik denk dat het geen donder uitmaakt wat Chavez gaat doen. Het klinkt allemaal super en de populariteit zal wel iets stijgen voor Chavez.
Hoe vaak hebben we nu niet gehoord dat er fabrieken bij komen. Mijn gevoel zegt dat als er van de 200 fabrieken er tien worden gerealiseerd het al een top prestatie wordt.
Laten we nu eens de PDVSA nemen. Er werd in 1998 met zo'n 40.000 arbeiders 3,4 miljoen vaten olie per dag geproduceerd. Nu anno 2008 is het teruggelopen tot 2,3 miljoen vaten per dag en dat met zo'n 80.000 arbeiders.

De fabrieken en ik hou het op tien stuks de rest van het geld verdwijnt zoals gewoonlijk in andermans zakken, gaan nooit geld opbrengen met wat het kost. De overpopulatie van werknemers en de laksheid en corruptie en de uitdaging die al weggenomen is, om goed en goedkoop te werken, door de overheid die zo'n fabriek opstart, zal zorgen dat er altijd geld naar toe moet blijven stromen. Het verleden met 9 jaar ervaring chavista's zegt genoeg.
Ach en het kost maar 1 miljard dollar om wederom het mismanagement van deze chavista's te bevestigen.

Tja dan de import voor bedrijven die minder dan 50.000 dollar per jaar importeren.
Heb wel de indruk dat dit iets kan helpen, maar de maatregel gaat niet ver genoeg. Het is zoiets als je moet van de dokter twee pillen per dag innemen en je mag er maar 1 nemen van hoger hand.

De economische kunsten van Chavez heeft hij in het verleden al meer dan eens ten toon gespreid en dit is wederom iets van hetzelfde. Misschien een tijdelijk effect, maar er moet veel meer gebeuren dan dit.

Maar laten we hopen voor de bevolking dat het wel goed uitpakt. Tja dit zeg ik ook elke keer, maar ik meen het wel.

het gekke is dat met al die vernietigende maatregelen van Chavez de armoede onder de arme bevolking gestegen is.
De inflatie loopt zienderogen op en de iets welgestelde Venezolaan koopt toch wel wat hij wil hebben. Het beleid van Chavez, hoe gek het ook klinkt treft zijn eigen kiezers.

De inflatie voor de arme Venezolaan is meer dan 35,9% in 12 maanden en voor de iets betere gesitueerde is het 29,6%. Het wordt dus echt tijd om Chavez eens van zijn troon te stoten.


groet
Alpha

Blogarchief