Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 6 juni 2008

De FARC en de DISIP

Chavez en zijn regerings-schapen blijven ontkennen dat ze nooit de FARC geholpen hebben. De documenten die nota bene door Interpol bestempeld worden als authentiek word afgewimpeld met leugens. Natuuuuurlijk het zooitje liegt erop los om alles te ontkennen.
Hetzelfde geval is met VTV het staatskanaal dat constant op de juiste plek is om verboden activiteiten vast te leggen. Het is zo goed als zeker dat VTV de clip heeft gefilmd van Timochenko die de bekendmaking van de dood van Marulanda bevestigde.
Er zijn te veel aanwijzingen om dit niet meer te geloven.

Uribe heeft tot zover steeds de waarheid gesproken in de affaire FARC, Ecuador en Venezuela en hoe nauw deze landen met de FARC heeft samengewerkt. Aan de andere kant staat het bol van de leugens en ontkenningen van het rode regime.
Uribe heeft onlangs bevestigd dat de opnames niet zijn opgenomen in Colombia en dit zegt voor mij meer dan allerlei onderzoeken die dit al lang bevestigd hebben. De president van Colombia kan het zich niet permitteren om ook maar 1 onvolkomenheid naar buiten te brengen. Overigens zegt Uribe niet het land waar het wel gefilmd is, maar dit is niet echt nodig aangezien zijn minister al verklaard heeft dat het in Venezuela was.

We hebben ook nog steeds het "raadsel" Iván Márquez een FARC leider waarvan wordt aangenomen dat hij in Venezuela zit. Meerdere keren heeft de veiligheidsdienst van Colombia, Venezuela gewezen waar hij zich bevind in Venezuela. De regering hier doet dit af met het eerste woord in hun Chavezbijbel en dat is "Leugens", het tweede woord van het boekje is trouwens CIA!! en dan combineren ze deze twee woorden met zoiets als "leugens CIA". Een makkelijk boekje dus en zelfs voor chavista's snel te begrijpen.

Toch houden de geruchten aan over de aanwezigheid van FARC leiders in Venezuela.
Gisteren 05-06-2008 in Caracas was een Colombiaanse reporter van RCN opgepakt bij het voormalige huis van de minister van defensie, momenteel omgebouwd tot fort van de DISIP.
Er werd door buren verklaard dat er wel heel erg veel bewegingen waren in het huis. Er werd af en aan gereden met auto's die zwaar geblindeerd waren. En dat het ongewoon druk was de laatste tijd in en rondom het huis.

In een blauwe SUV die voor het huis stond zaten 4 mannen en een vrouw in burgerkleren en waren gewapend.
Later werd de journalist opgepakt en moest alle foto's en video-clips afstaan. En werd afgevoerd voor verhoor. (misschien kan hij wel zeggen dat hij het eerste slachtoffer is van de nieuwe "Decreto Ley).

Nu is er toch een clip opgedoken en heb deze voor het gemak op YouTube gezet. Het stelt in principe niet veel voor en het is onbegrijpelijk dat dit land zo'n beetje alles gaat verbieden.
Op de YouTube site staat het artikel in het vak omschrijving in het Spaans het verhaal van RCN.Hoelang blijft deze regering gewoon ontkennen dat ze geen binding hebben met de FARC. En waarom wordt iemand in de boeien geslagen als er niets is. En het is toch wel beangstigend dat een veiligheidsdienst zo met de FARC in verband wordt gebracht. Welke veiligheid wordt nu gegeven en aan wie.
En ik vraag me af hoeveel krediet Chavez nog heeft van de bevolking. Het lijkt wel of deze onuitputtelijk is.

Groet
Alpha

Blogarchief