Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 18 juni 2008

De Pinokkio van Venezuela

Nu heb ik veel liever te maken met de echte Pinokkio dan met Rodriguez Chacín.
Het is grappig hoe niet de neus groeit van de minister van justitie maar de oortjes als hij gaat liegen. En bijkomend effect is dat zijn gezicht eruit gaat zien als een rat.
En hoe harder hij liegt wordt het effect groter. Natuurlijk hebben we een clip van deze rasleugenaar.
Nu is het misschien grappig om het te lezen en zelfs te zien gebeuren. Maar het onderwerp wat deze man aanhaalt is exact het tegenovergestelde. Het is diep triest en als een rat leeft deze man ook in een hol. Hij hoort te weten dat wat hij zegt alleen maar leugens zijn.
Eerder (paar weken geleden) verklaarde deze man dat het moord percentage niet zo hoog is, maar te wijten is aan het aantal zelfmoorden!!! Dit is natuurlijk te idioot voor woorden.
Hij verklaart nu in deze clip dat er helemaal niet zo veel moorden zijn in Caracas. En in feite zegt hij dat ze de situatie onder controle hebben en dat de criminaliteit terugloopt. De grootste leugen is nog wel dat hij verklaard dat er de laatste drie a vier dagen geen moord gepleegd is in Caracas.
En dan de oortjes, de ratte kop die zich ontwikkeld bij hem past helemaal in de stijl van deze regering, het zijn allemaal ratten die een wedstrijd doen in het liegen.

De clip:


We hebben ook nog een verklaring van deze rat dat het allemaal de schuld is van bendes die elkaar aan het afknallen zijn en dat 70% van de moorden die gepleegd worden in deze bendes vallen. Het zou volgens de "rat" niet de veiligheid bedreigen van de argeloze burger. die kan volgens hem gewoon over straat wandelen.
Ach ja.... daarom is het nieuwe idee om twee soldaten in te zetten op het openbaar vervoer uit de lucht gegrepen, nietwaar Chacin!!
Vandaag op Venevision zag ik trouwens al een reportage van twee tot op de tanden toe gewapende soldaten met kogelvrij vest op een bus. In de reportage werden ook wat buspassagiers gevraagd over hoe ze dit vonden en ook de buschauffeur had niets dan lof over dit besluit van Chavez.
Het ziet er wel vreemd uit als de deuren van de bus openklappen en je ziet de geweren in de aanslag als eerste de deur uit komen. Chacin zal wel zeggen dat de bendes de bus nemen en dat de Chauffeur de big boss is.
Er zal ongetwijfeld wel een promotie clip rondzweven van deze rapportage, maar ik ben benieuwd naar foto's van de burger die mij dit kan tonen. De uitspraak was van Chavez op iedere bus komen twee soldaten. Hier in Valencia zal ik er ook op letten, tot nu toe nog geen soldaat gezien op degene na die over het stoeppad wilde rijden met zijn motor maar er niet langs kwam vanwege mijn herder.

UPDATE!!
Ik heb twee foto's opgestuurd gekregen van soldaten in de bus!!
De tweede foto is ongeveer wat ik op de staatszender Venevision zag. Een beveiligingsbeambte met een geweer die met haast nooit door de deur past zonder ongelukken.
En wat moet de toerist hiervan wel niet denken!!Groet
Alpha

Blogarchief