Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 6 juni 2008

De politie is je beste vriend

De politie is je beste vriend!
Het is een slogan die hier echt niet opgaat. En deze zal vermoedelijk ook nooit en ten nimmer hier gelden met een Chavez aan de macht.
Ik heb in het verleden wel eens verteld dat als je nergens werk kan vinden in Venezuela dan wordt je agent en het rehabilitatie programma van Chavez dat de corpsen hier ex-criminelen mag aan nemen is ook niet een pre om de agent hier te vertrouwen, ze worden zelfs agent als er nog geen uitspraak is van de rechtbank. Een werkgever hier in Venezuela zal zich eerst tien keer achter de oren krabben om een ex-agent aan te nemen. De angst om bestolen te worden is niet ongegrond met deze ex-agenten.

Wat we wel steeds lezen hier is dat er hier of daar een stelletje agenten of militairen zijn opgepakt met drugsvervoer.

Toch nu een gedeeltelijke goede actie van agenten die agenten pakken. Het is een groot verschil waar de agenten vandaan komen. Waar ligt het corps in een chivista omgeving of in een oppositie omgeving.

Nu maar eens een klein artikeltje wat vandaag in de krant stond en het is wederom een bewijs dat er criminelen zijn met het legaal dragen van een vuurwapen.
Een taxi chauffeur werd op woensdagavond berooft in Caracas. en wel in de wijk el Rosal. dit is een wijk wat echt wel als "beter" bekend staat. De Taxi viel in het oog van een patrouillerende politie auto. Deze stopte en bij het uitstappen hoorde ze help roepen. Dichterbij komende zagen ze twee mannen wegrennen. Een achtervolging en hulp van andere agenten werden de twee gepakt. De taxi chauffeur werd beroofd van 80.000 Bs. De criminelen die opgepakt werden waren van de DIM. Dat is de militaire inlichtingen dienst. Ze hadden allerlei identificatie bij zich van de DIM en bij controle bleek dit te kloppen.

Wat moet je hier nog vertrouwen? Het lijkt wel of iedereen hier corrupt is. Iedereen met een regeringsfunctie of wat wij zeggen ambtenaar is hier al iemand die je met achterdocht moet benaderen. Ze willen allemaal beter worden van het gewone volk. De meeste ambtelijke functies worden uitgeoefend door chavista's. Dit mede door de hulp van de fascistische Tascon lijst.
En met het oog schuin gericht op de nieuwe "Decreto Ley" zal het er niet beter op worden. Nog meer chavista's die kunnen doen en laten met wat ze willen.

Dit was zomaar een klein berichtje, hoofd pagina nieuws wordt straks gevormd door de uitgroeiende excessen van deze kleine berichten. Het is een kwestie van tijd om dit ook als normaal te beschouwen. Dit regime heeft al zoveel en zo vaak negatief nieuws opgeleverd dat het gewoon onbegrijpelijk is dat hij zoveel krediet krijgt.
Maar hou me wel vast aan een uitspraak, Wie snel en hoog rijst, zal diep vallen.

Groet
Alpha

Blogarchief