Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 1 juni 2008

Een bezorgde Venezolaan over zijn land. (Nieuwe wet "Decreto Ley")

Vandaag een gast met een artikel. Een hele speciale gast. Ik kreeg een geweldige brief in het Spaans en deze heb ik hier in zijn geheel geplaatst, maar het is zo'n goed geschreven stuk dat ik het bij deze vertaald heb. Heb werkelijk geprobeerd om niets toe te voegen aan de vertaling.

Het komt wel voor dat de zinnen iets anders zijn.

Het gaat over een nieuwe wet die in het geheim is gemaakt door Snuf en zijn snuiters. Deze moet binnenkort in werking gaan. We zitten dan wel heel snel op de weg "Cuba".


Hugo Chavez en de schending van de rechtsstaat van de Venezolaan.

Het lijkt erop dat “tsunami” vernietiger Hugo Chavez niet tevreden is over de ravage die hij tot nu toe heeft aangericht.. In zijn nieuwe mandaat Venezuela moet ook nog buigen in onderdrukking en repressie. En wat is dan beter om ook de grondbeginselen van de rechtsstaat te schenden en deze vast te stellen in complete herschreven nieuwe wet van nationale inlichtingen en contra intelligentie dienst.

Met deze nieuwe wetgeving die Chavez zonder medeweten van de Venezolaan heeft gemaakt. Wordt het mogelijk gemaakt om zonder gerechtelijk bevel van de politie of rechter je huis te onderzoeken en om je mee te nemen. Er zal door een politie-functionaris vastgesteld worden of je daden tegen de veiligheid van dit regime heeft gepleegd.

Volgens de nieuwe wet zal het bewijs geheim gehouden worden, wat inhoudt dat dit tegen de wet is. De “gedetineerde” mag toch wel weten waarvoor hij beschuldigd word, dan is er een kans op verdediging. Dit is ongrondwettige en een zeer ernstige schending op de rechten van de mens.

Hoe is het mogelijk dat kan worden aangetoond dat de geïndoctrineerd autoriteiten van deze repressie regime kunnen handelen zonder dat de rechter een bevel heeft.

Deze gruweldaad is bepaald in artikel 20 van de nieuwe wet.

De enige verdienste van deze wet is dat het nog erger wordt dan wat er gebeurd in het land. Welke is, de vervolging van degene die tegen het dictatoriale bewind is

Zal het zover komen dat we niet eens onze buren, vrienden, kennissen collega’s etc etc meer kunnen vertrouwen, omdat we bang zijn om aangeklaagd te worden.

Wordt dit de wedergeboorte van de Gestapo of de Nationale Veiligheidsraad. (Securidad Nacional) (Veiligheidsraad zeer gevreesde politie tijdens de dictatuur van Péres Jimeno)?

Tot wanneer gaan we accepteren dat we onderdrukt worden door de "Pseudologia fantastica"?
En ik zeg "Pseudologia fantastica" omdat dit het beste ontcijferde woord is voor deze man met een lage zelfwaardering die verzekert dat Venezuela op dit moment geen enkele politieke gevangenen kent.
Chavez ik neem aan dat u achter deze getuigenissen staat , die van het jaar 2004.
Verras ik u met het jaar 2004, verrast de datum 2004 U?

En deze, laat ik het U maar vertellen, waren niet de eerste!!: http://euskalherria.indymedia.org/eu/2004/03/13437.shtml

En dit artikel van 2005?:
http://web.sumate.org/democracia-retroceso/attachments-spanish/T5% 20ST05% 20N7% 20en% 20El% 20banquillo.pdf

En deze lijst:
http://www.venezuelaawareness.com/Presos/indexpresos.asp

En hier een andere lijst:
http://lasarmasdecoronel.blogspot.com/2007/12/libertad-para-los-presos-polticos-de.html
Wie liegt er nu tegen de Venezolaan?
Wie denk je dat je bent om de Venezolaan te pressen op de manier die je doet tot heden.
Wat ga je doen met de politieke gevangenen die straks de gevangenissen overvol maken, dankzij jouw nieuwe wet met schendingen van de rechten van de Venezolaan, volgens de “Nationale Intelligentie en Contra Intelligentie?

Sinds de overbevolking en de herhaaldelijke schendingen van de rechten van de mens in de Venezolaanse gevangenissen op een intollerabel punt is gekomen en als je me niet gelooft kijk even naar deze links. Wees niet bezorgd meneer de president als je de text niet begrijpt, elke foto zegt meer dan duizend woorden.

http://free-opinion-venezuela.blogspot.com/search/label/Tocuyito% 20gevangenis

Waarom wil je dat de Venezolaan elkaar gaan haten, zoals jij ons haat?
Waarom sleep je met je sociale problemen en complexen van een lage zelfwaardering, welke je altijd al had? Is dit de manier om iedereen te laten betalen voor je frustraties die je opliep in je kinderjaren. Hoe zielig ben je dat je ondertussen huizen bouwt in Cuba en je geeft ze onze olie, terwijl je denkt over de vernietiging van onze politieke gevangenen.

De werkelijke intentie van deze nieuwe wet is om de verspilde geldbedragen te verbergen waar je al negen jaar mee bezig bent.

Alleen het inkomen al van deze regering was 619 miljard dollar en een bedrag van van 70 miljard aan schulden. Wat is er met dit geld gebeurd?????

De nieuwe wet wil ook voorkomen dat de Venezolaan geinformeerd wordt over de plundering van de PDVSA. Het weigeren van de rechten van de Venezolaan om ze te informeren over hoeveel moorden er zijn met deze onwaarschijnlijke stijging van delingkwenten. Deze nieuwe wet is de meest lafhartige wat deze regering heeft uitgevonden tegen de “vijanden” en de Venezolaan dacht dat de Tascon lijst het ergste was!

Ik wil niet mijn positiviteit verliezen en ik hoop dat heel veel Venezolanen ontwaken van deze onderdompeling en uiteindelijk deze kanker “Hugo Chavez Frias” en de effecten van hem in Venezuela op kunnen ruimen.

Wat is er tot slot meer, het is van belang lering te trekken uit de gemaakte fouten, zodat we deze niet herhalen.

Getekend met
Een bezorgde Venezolaan over zijn land


Note: Er kan ook gereageerd worden in het Nederlands op het Spaanstalige stuk.

De video is weggehaald maar er is nog een audio clip en wat linken over deze nieuwe wet en wat aardigheden te vinden.
hier
en hier en hier en hier en hier te vinden in het Spaans.

Blogarchief