Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 22 juni 2008

"Enero 23" is de baas in Caracas

De wijk "enero 23" in Caracas met de eveneens beruchte jongeren bende die dezelfde naam draagt als de wijk doet meer denken aan een mafia groepering die denkt zowel onder als boven de wet te mogen leven.
In mijn vorige artikel op 06-04-2008 was al duidelijk te zien dat er ook geen gezag is voor Chavez. De president van Venezuela werd gewoon openlijk uitgedaagd en er werden zelfs dreigementen uitgesproken. Met volautomatische geweren hielden deze gangsters een "persconferentie", waarbij de gehele wijk hermetisch werd afgesloten door deze groepering.
We hebben nooit echt een antwoord gezien van Chavez, meer dan "we gaan praten" is er niet uit zijn strot gekomen. Het optreden van Chavez was dusdanig dat dit een stimulans is voor de criminaliteit, hij liet het allemaal op zijn beloop. In een gezonde geest van een president zou toen al het optreden met harde hand aangepakt dienen te worden.
Afgelopen week is er een razzia geweest door de MP in Caracas. Op de video clip hoorde je al dat er flink heen en weer geschoten wordt.
Tja en nu het laatste nieuws over dit "clubje". Ik heb er zo'n idee van dat ze er genoeg van krijgen en al reageren voordat de politie reageert. Een patrouille van de MP werd gewoon aangevallen. Ze wachten dus niet meer af, maar gaan gelijk knallen. Er zijn bij deze actie van de bende "Enero 23" 14 agenten gewond geraakt in de vuurgevechten die zijn gehouden op 19 juni.
De reactie van Chavez moet nog steeds komen over de aanval op zijn agenten!!! En ik denk dat de man gewoon zijn mond houdt.
In elke "normale" regering zou deze schandalige aanval direct beantwoord worden met een invasie van strijdkrachten. Maar ja aan de andere kant in een land met een normale regering was de criminaliteit al lang aangepakt.
Het is dus niet vreemd dat Venezuela werkelijk kreunt onder de criminaliteit. Deze regering vol met pinokkio's doen er maar verdomd weinig aan. De beloftes worden uitgesproken in een ballonnetje en later lekker opgelaten.

Veel liever gaat Chavez weer geld weggeven en nu aan een nieuw vriendje in Paraguay, de linkse bisschop en president "Lugo". Chavez belooft om dat land alle olie te leveren wat ze nodig hebben.
Het land is te arm om dit te betalen, dus het zal wel een "vrienden" prijsje worden. Of.... de olie ruilen tegen bananen en mango's.

groet
Alpha

Blogarchief