Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 16 juni 2008

Goh... die Chavez toch!!

Wat een plannen heeft de president van Venezuela toch. Nog nauwelijks uitgedraaid met zijn 180 graden pirouette geeft hij te kennen dat Venezuela zucht onder de criminaliteit.
En komt met een weergaloos idee. Op elke bus twee militairen!! (spaans)
Hij onderkent nu dat als je met het openbaar vervoer reist dat het gevaarlijk is.
Ik denk dat Chavez denkt dat hij in Madurodam leeft. Laten we nu eens aannemen dat iedere bus twee militairen krijgt. dan kom je al snel op 4 militairen per bus. Je mag namelijk niet langer werken dan 8 uur. Ik reken niet de "Nachtbus", er rijden maar betrekkelijk weinig nachtbussen in Venezuela.
Verschillende prive bussen zijn werkelijk klein te noemen, als er 15 personen in kunnen dan heb je het wel gehad. En vlak deze niet uit want er rijden honderden van deze busjes in de stad Afgeladen en hangend buiten de deur vervoeren ze de mensen.
Denk dat er binnenkort veel vacatures voor het leger komen als conducteur, mijn inschatting is dat anders de 10 bataljons gekrompen zijn tot 10 commandanten zonder leger.
Heerlijk deze ideeën van een president.

We hebben ook een bericht over Police Metropolitan (MP).
Er is een Razzia geweest in Caracas geheel georganiseerd door de MP. Een Razzia van drie en een half uur leverde aardig wat op aan wapens en drugs. Het is wel allemaal aardig in scene opgezet want Venevision was daar ook aanwezig om een rapportage te maken. Nu even niet afkraken ook al is het met staatszenders gefilmd.
En het is duidelijk dat deze razzia's 24 uur moeten duren ipv 3 1/2 uur. Er word ook nog even teruggeschoten door de criminelen op de politie. Duidelijk een teken dat er te lang gewacht is met optreden tegen het uitschot van de maatschappij.
Met zulke dingen denk ik dan weer terug aan Chacin die zegt alles onder controle te hebben en dat de criminaliteit terugloopt.


Tja en het gaat goed met de Mercal winkeltjes. Zo'n 70 van deze Mercal winkels moeten de tent sluiten door slecht management. Dit verwonderd me totaal niet en het is niet de eerste keer dat er Mercal winkels dichtgaan door de corruptie. Oja hoe zat het ook al weer zouden de reservisten dit niet allemaal regelen? Zie mijn eerdere posting op vandaag.

groet
Alpha

Blogarchief