Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 20 juni 2008

Is Isla nog wel veilig "update"

Dit is meer een UPDATE dan een nieuw artikel over Isla Margarita.

Helaas..... moet ik zeggen komt er vermoedelijk in navolging van de Franse regering een ander reisadvies voor het toeristische Isla Margarita. De criminaliteit op het eiland neemt zulke buitensporige proporties aan waardoor de veiligheid op het eens zo veilige Isla Margarita niet meer te garanderen is. Begin deze maand schreef ik al over de toenemende criminaliteit op het eiland en het wachten was gewoon op een negatiever reisadvies.
Nu zal dit reisadvies wel voor heel Venezuela gaan gelden en de toeristische industrie zal wel een enorme klap krijgen door dit advies. En dan voornamelijk voor Isla Margarita.
Momenteel is het reisadvies voor Venezuela nog niet veranderd, maar hier is wel de link van het ministerie van Buitenlandse zaken. En op dezelfde link zal ook het reisadvies vermeld worden als deze veranderd. http://www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/reisadviezen,reisadvies_venezuela.html

Ik heb al wat mailtjes ontvangen over het bericht en de vraag werd die gesteld werd aan mij hoelang dit negatieve reisadvies gaat duren.
Persoonlijk ben ik nogal negatief over een snelle verandering in de toekomst, denk dat deze niet snel ten goede zal veranderen. Ik heb meer het idee dat alles nog slechter wordt dan wat het momenteel is.
De economie ligt compleet op zijn gat, de inflatie is oncontroleerbaar. Alleen dit is al genoeg voor meer criminaliteit. Het basis pakket voedsel wat nodig is voor 1 maand kost al bijna 2 maandsalarissen. Het eten is in Venezuela het duurst van heel Zuid-Amerika. Dit houdt in dat de bevolking wel of op proletarisch winkelen aangewezen worden of de criminaliteit ingaat. Het salaris dekt niet de uitgaven voor het basisvoedsel en geef de mensen eens ongelijk als je je vrouw en kinderen wil voeden.

groet
Alpha

Blogarchief