Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 3 juni 2008

Is Isla nog wel veilig?

Eigenlijk schrijf ik heel weinig over Isla Margarita. De indruk bestaat dat dit eiland een haven is van rust. Maar is dat ook zo!! Het is geen geheim dat het vaste land momenteel bol staat van criminaliteit en dat er allerlei leuke dingen beloofd worden door de regering met een mision Seguridad.
Minister Chacin liegt zo hard dat zijn oren momenteel hard groeien een soort Pinokkio effect met de leugens die hij zelf moet aanhoren dat deze missie succes heeft.

Als stad is Caracas wel de meest gevaarlijke in Venezuela per weekend schommelt het aantal doden tussen de 40 en de 70. Hoe gek het ook klinkt Carabobo met als hoofdstad Valencia is het meest onveilige gebied met de meeste moorden.

Maar hoe zit het nu met Isla Margarita? We zijn even gaan spitten in de kranten en dan rijzen je haren te bergen hoe dit eiland in korte tijd veranderd is. Het lijkt wel of ze in de race met de meest criminele plek van Venezuela willen meedoen. Waar zou dit nu aan liggen dat Isla, een eiland, zo crimineel aan het worden is.
Ten eerste is de regering hiervoor 100% schuldig. Het geflirt met de FARC en de daarbij verbonden drugs houdt zich niet vast aan landsgrenzen. Porlamar met een luchthaven die veel toeristen verwerkt heeft een aantrekkingskracht op de drugstransporten. Er zijn altijd wel idioten te vinden die een kilootje mee willen nemen. Dit houdt in dat de criminaliteit groeit op het eiland. Ze willen allemaal meeprofiteren van deze transporten. Venezuela is een soort "brug" geworden voor drugs transporten.
Dan hebben we de enorme inflatie, alles wordt voor de Venezolaan onbetaalbaar. De laatste salarisverhoging dekt nog niet de inflatie van het voedsel dat is gestegen met ruim 42%. En we zitten nu nog maar in juni!! (salaris verhoging is 30%)
Als je honger hebt mag je volgens Chavez stelen, deze uitspraak heeft hij meerdere keren gedaan in zijn alo Presidente, sterker nog onze coca-pasta etende clown zegt dat hij dan ook het dievenspoor gaat volgen.
Ik ga niet alle moorden en overvallen hier bespreken die op Isla Margarite voorkomen, dit zou zoveel tijd in beslag nemen dat ik dit artikel pas over een maand geschreven heb met wat er in de laatste 5 maanden is voorgevallen op het eiland. Maar bij deze een link voor de Spaanstalig die mij niet willen geloven dat er op een klein eilandje zoveel aan de hand is. Denk dat er een hele schone taak is weggelegd voor info van de toerist hoe gevaarlijk het daar is.

Wil toch even een artikel met name noemen waarin gezegd wordt door de overheid dat "Nueva Esparta" (Isla Margarita) ongekend onveilig is.
Het artikel gaat over een overval op de Mercantil bank
Destacó que Nueva Esparta era uno de los estados más tranquilos del país, y hoy encabeza la lista con un alto índice de asesinatos como los ocurridos el fin de semana pasado.
Vrij vertaald: Nueva Esparta was een van de meest veilige en vredige plekken van Venezuela en nu staan we boven aan in de lijst met de meeste moorden.
Een ander kranten bericht. Deze link word iedere week veranderd, met een andere criminaliteit door de krant. klik maar eens op de linken van deze krant. Je moet een sterke maag hebben.

Inepol de politie heeft vorige week op Isla Margarita een jongen (23) aangehouden die werkte in een 5 sterren hotel die kleine kinderen misbruikte en ontvoerde. Dus het idee om een goede plek uit te zoeken voor je vakantie is al een heikel punt.

Dan hebben we nog de prostitutie voor veel mannen is dit eiland dus uiterst geschikt. Hierover had ik wel al eens iets geschreven, deel 1, deel 2.
Ik weet dat deze dingen in de hele wereld gebeuren en het is niet iets uitzonderlijks. We hebben Thailand, Vietnam etc.. etc.. waar dit allemaal gebeurd.
Het heeft wel een reden waarom dit gebeurd, de toerist neemt gebruik van het feit dat er armoede is. En er is momenteel ook kinderprostitutie. Zelf walg ik van het idee dat er kinderen rondlopen en hun lichaam verkopen voor een stokbroodje.
Deze zaken brengen meer en meer criminaliteit naar het eiland.

Eigenlijk doet het zeer om dit allemaal te schrijven, maar het is helaas zo dat er momenteel over dit enorme mooie eiland weinig goeds te vertellen is. Het is een duidelijke keuze geweest om op Chavez te stemmen van het overgrote gedeelte van de bevolking van Venezuela. En in tien jaar heeft hij dit land en eiland onveilig gemaakt.

En dan met zijn laatste nieuwe wet die Chavez in het geheim heeft gemaakt. Voor de goede orde deze is al in werking!!!
Heel langzaam is dit land in 10 jaar niet meer het vrije Venezuela en zeker geen plek om iets te beginnen. Privé eigendommen zullen heel langzaam worden genationaliseerd en Chavez heeft dit land op de weg gezet om Cuba te evenaren.

Groet
Alpha

Blogarchief