Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 7 juni 2008

Trekt Chavez de omstreden wet "Decreto Ley" in? Nou dacht het niet!!!

Trekt Chavez de omstreden wet "Decreto Ley" in?

Het Nederlandse nieuws is zoals gewoonlijk een drollerige aftreksel van de waarheid.
Wereldomroep toch niet de minste dacht ik zo, opent met "Chávez ziet af van omstreden spionagewet" en herhaalt later in hun artikel "President Hugo Chávez van Venezuela trekt een controversiële spionagewet in. Hij lijkt daarmee tegemoet te komen aan de kritiek van de oppositie en mensenrechtenorganisaties etc.. etc..

Gewoon bullshit en gelul in de ruimte is dit.

Wat is er wel aan de hand. En het zou prettig zijn als wereldomroep eens mee zou lezen. Het is in het Nederlands dus dat geeft geen verwarring met het Spaans.

Chavez heeft openlijk toegegeven dat er grote fouten zitten in de wet. En dan met name in artikel 16 van de "Decreto Ley". Het gezever van Rodríguez Chacín, de minister van defensie en binnenlandse zaken dat Venezuela een geweldige wet had die nergens terug is te vinden in de wereld, wordt hiermee ook gelijk in een hoek gezet. Ik heb deze man trouwens nog nooit iets eerlijks horen zeggen, het is een ongelooflijke leugenaar. Hij zegt nu ook dat het hoge moord cijfer in Venezuela voornamelijk te danken is aan "Zelfmoord", nou dan wordt het tijd dat hij eens "zelfmoord" pleegt.

Chavez is geschrokken van de felle tegenstand van de oppositie en de studenten. Vergeet niet dat er verkiezingen zijn in November. En heeft besloten volgens de Venezolaanse kranten "wereldomroep" dat hij deze wet gaat aanpassen. Hij ziet er dus niet vanaf!!!!
Ook verklaard Chavez dat het geen slechte wet is, maar de oppositie gebruikt het om de mensen bang te maken.

Nu weten we dat Chavez niet van plan is om zijn ideologie op te geven. Heel langzaam brengt hij punt voor punt zijn verloren reform op 2 december 2007 in kleine gedeeltes aan.
De "Decreto Ley" zal heus blijven bestaan. Het zal wat andere woorden krijgen in de tekst om het onduidelijk te maken. Iedere keer als Chavez zoiets doet komen er artikelen bij in een wet. Dit zal nu ook gebeuren, hiervan ben ik van overtuigd.

Deze wet is in het "geheim" geschreven en wordt gewoon plompverloren ingevoerd. Geen enkele Venezolaan heeft om deze wet gevraagd. Waarom is meer de vraag die de Venezolaan zich moet stellen. Er is al een veiligheidsdienst en een geheime dienst. Waarom deze nieuwe wet!!
En de wet is onconstitutioneel, genoeg om deze wet nooit te accepteren.

Als de wet opnieuw gepresenteerd wordt volgen er wel updates.

In het Spaans wat site's met de echte waarheid. hier, hier en hier.

In feite zou ik hier over de PSUV een ander artikel moeten maken. Maar aangezien de "Decreto ley" meer lijkt op een Gestapo wet. Hier de allerlaatste clip van Chavez van vandaag.

Chavez maakt de kandidaten bekend op zich niets bijzonders. Maar zie hoe de zaal rood is. Zie hoe Chavez zijn Speech houdt. Zie hoe de mensen reageren. Het doet mij aan alles denken aan de archiefbeelden van Hitler, alleen de kleur is rood.

groet
Alpha

Blogarchief