Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 19 juni 2008

UPDATE veilig busvervoer

Gisteren ging mijn artikel over de oortjes van de Venezolaanse Pinokkio en het snelle plan van Chavez met twee soldaten op iedere bus om het openbaar vervoer iets veiliger te laten verlopen.
Het plannetje van Chavez ontsproot een paar dagen geleden in het geteisterde brein van Chavez.
En zowaar ineens waren daar speciale kaartjesknippers met geweer en kogelvrij vest te bewonderen in de bussen.

Nu is het zo dat in sommige gevallen een plan van deze Chavez in het begin wel eens wat resultaten haalt. En dan sterft niet veel later zo'n plan van mismanagement heel snel af. en iedereen geeft de schuld aan iedereen en uiteindelijk komt het erop neer dat de CIA dit heeft gedaan.

Klik op foto voor artikel in Spaans.
Maar zelfs Chavez kan mij nu nog verassen met een mismanagement. Gisteren vol op de TV bij Venevision de Guards met geweer in de bussen te bewonderen en moet zeggen de staats TV liet mensen aan het woord die het een goed plan vonden.
Maar ja dat was gisteren..... vandaag is vandaag en dan blijkt dat het allemaal anders verloopt zoals de burger had verwacht.

De bewaking ging maar tot gisteren nacht twaalf uur en daarna hield het op.
Het resultaat was dat er vandaag al meer dan 16 overvallen zijn geweest op het openbaar vervoer.
De soldaatjes waren in geen velden of wegen te bekennen. Dus moesten de bussen vertrekken zonder bewaking in de bus.

Overigens blijf ik erbij dat dit meer een paardenmiddel is dan een middel wat een blijvend effect heeft. En het is niet alleen maar Caracas wat zucht onder deze vorm van criminaliteit.
Deze idiote oplossing zou je dus in iedere stad moeten toepassen. En is het alleen maar een schijn methode om veiligheid te promoten.
Uiteindelijk zal de criminaliteit zich nog meer profileren op de straat door dit domme gedoe.
En wordt het lopen van en naar het punt waar je moet wezen nog gevaarlijker.

Er is maar 1 oplossing en dat is de politie de straat op sturen en de criminaliteit aan pakken daar waar het zich bevind. Misschien zijn er wel twee oplossingen, de andere is Chavez eens van zijn zetel te gooien.

Groet
Alpha

Blogarchief