Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 29 juni 2008

Venezuela 2.300.000 kinderen niet naar school

Het schoolonderwijs in Venezuela is nu niet echt geweldig, ehh.... laten we maar zeggen uiterst bedroevend. En de toekomst voor de schoolkinderen ziet er ook niet zo uit dat dit even veranderd wordt. Dat hele gedoe met "mission Ribas" en dat er geen toelatingsexamens meer gemaakt hoeven te worden voor Universiteiten zorgt er voor dat alles op een heel laag niveau komt. De eisen worden ieder jaar naar "beneden" gesteld om zoveel mogelijk studenten te kunnen laten slagen. dit geeft Chavez de mogelijkheid om te kunnen zeggen dat het "systeem" werkt.
Het gaat Chavez om kwantiteit en niet op kwaliteit. Ach... het is maar hoe je scoren wil.
Onlangs heeft Chavez aangekondigd (begin dit jaar) dat er een enorme hoeveelheid nieuwe scholen bijkomen. Glorieus haalde de man toen uit op een one man show dat er 4.500 scholen bij zouden komen. Onlangs is het aantal al dramatisch teruggeschroefd tot 1.225 scholen.

De toezegging van de 4.500 scholen was zowel niet alleen noodzakelijk als ontoereikend, maar nu wordt dit aantal ook nog eens teruggeschroefd.
Chavez heeft wel voor dit project een aardig bedrag uitgetrokken, namelijk 3 miljard BsF.
Maar de cijfers voor het nieuwe schooljaar omtrent de leerplichtigen zijn bedroefend. Er is een enorme achterstand van hoog tot laag in het onderwijstructruur en er zijn enorme schulden.

Er is onlangs een rapport verschenen dat zegt dat er ongeveer 2.300.000 kinderen niet naar school gaan. Deze staan niet eens ingeschreven. Het fabeltje van deze rode pinokkio Chavez dat de mission Ribas geweldig is en de beloftes die door deze man gemaakt zijn, is dus weer eens gebakken lucht.
Het is exact hetzelfde plaatje als alle jaren hiervoor, het komt gewoon elk jaar weer terug. Verkiezingen komen eraan, mooie woorden en slap gelul.

De prive scholen profiteren van deze onkunde van dit regime en deze scholen groeien maar door, ze groeien harder dan de scholen van het rijk.

Voor grafieken is er deze PDF of voor degene die het hele verhaal willen lezen deze site.
Ook het stokpaardje van Chavez met dat er geen analfabeten meer zijn in Venezuela is gewoon geklets in de ruimte. De ministers en Chavez rijden met dit onderwerp elkaar in de wielen en geven zelfs verschillende aantallen op.
En laten we nu eens eerlijk zijn als er miljoenen kinderen geen onderwijs krijgen, van wie leren ze dan lezen?


Groet
Alpha

Blogarchief