Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 21 juli 2008

20 juli de dag van de verwerping van de FARC

We kunnen de dag van verwerping van de FARC op 20 juli wel als zeer geslaagd bestempelen.
Over de hele wereld zijn er grote demonstraties gehouden en deze werd ondersteund met enorme muziek shows. De oproepen van I. Betancourt onder de IJffeltoren in parijs om de gijzelaars vrij te laten, de oproepen in Colombia van Uribe in het bijzijn van de president Lula van Brazilie en ook in Caracas was het een succes.
We hebben een clip die en Parijs laat zien en Colombia. Met korte stukjes optreden van o.a. Shakira.Tja.... dan waren er ook nog plekjes op aarde die er iets anders over dachten.
Ortega de president van Nicaragua heeft zo'n beetje een andere reden om over de Guerrilla's te denken. Wellicht komt dit door zijn verleden als Guerrilla. Hij werd bijgestaan door Chavez die dan wel oproept om overgave en het vrijlaten van de gevangenen, maar de sympathie die hij heeft voor de terroristen is toch wel groot.
Ortega als Sandinist liet nog even duidelijk weten aan Colombia dat als hij FARC strijders wil ontvangen in nicaragua dat hij dit gewoon doet.
Chavez en Ortega hadden overigens wel dikke pret. Chavez vroeg aan Ortega of hij nog iets tegen de Spaanse koning moest zeggen. Het bezoek van chavez is over een paar dagen aan Spanje.
Ortega antwoordde dat hij iemand moet laten uitspreken. Dit refererend na het welbekende "Waarom hou je je mond niet" die de koning tegen Chavez snauwde. De feestvreugde ging daar nog een tijdje door, maar wel even anders.
Het zal chavez ook niet lekker zitten dat Lula de president van Brazilie bij Uribe op bezoek was. Dit zal voor hem aanvoelen als een nieuwe tik in het gezicht. Uribe wint steeds meer populariteit daar waar chavez in de wereld steeds meer op een eilandje komt te zitten.

Groet
Alpha

Blogarchief