Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 6 juli 2008

Chavez en zijn buitenlandse geldbedragen

Tenenkrommend van kwaadheid zag ik dit artikel in het Spaans over het Idealistische weggevende karakter van H. Chavez, die eens te meer laat blijken dat hij liever in het buitenland geld besteed dan in zijn eigen land. Het is geen wonder dat iedereen vriendjes wil zijn met Chavez. Als vriendje zit je direct goed om miljoenen of zelfs miljarden te krijgen van deze idioot.
In heel Venezuela is er nog geen weg te vinden die 10 meter gaaf is, dus zonder kuilen en gaten.
De armoede is nog steeds schrijnend, de huizenbouw is nog nooit zo laag geweest als onder het regime Chavez. De gezondheidszorg is hartverscheurend slecht. De criminaliteit is erger dan een land in oorlog. En wat doet de met prozac volgestopte geest van H. chavez die blijft maar geld pompen in andere landen om zo 'zijn geestelijke' Bolivariaanse variant op het Marxisme uit te breiden. Het is geheid een paar miljoen op een rekening van een land als de president van dat land zegt dat het imperialisme niet goed is. Het loopt al direct in de tientallen miljoenen als je zegt dat Bush een duivel is. En reken op een donatie van een miljard dollars of meer als je als president zegt dat je Castro een geweldenaar vind. Vandaar ook dat de president van Brazilie zegt dat Chavez de beste president is die Venezuela ooit heeft gehad.

Deze PDF laat zien wat Chavez al gedoneerd heeft aan miljarden. Het is zijn manier om het communisme ala Cuba te promoten. Het is ronduit schokkend als je de bedragen ziet die Chavez heeft weggeven. En dan heb ik het nog niet over zijn miljarden bestedingen voor allerlei materiaal voor zijn leger. En alles wat "zwart" wordt overhandigd aan verschillende presidenten is ook niet meegeteld. Alsmede de verrijkingen die zijn kornuiten in de regering aan het doen zijn. Corruptie is daar net zo gewoon als adem halen voor ons.

Twee foto's die gemaakt zijn van het PDF, klik voor vergroting of anders de PDF openen.

Over wat voor een bedrag hebben we het. Ach als je het heel snel uitspreekt en je laat de lippen op elkaar geplakt zitten dan valt het wel mee. Maar.........het bedrag 33 miljard dollar is het dubbele wat het vroegere "Marshall Plan" heeft besteed aan het verwoeste Europa na de tweede wereldoorlog. Er is toen zo'n 12,4 miljard besteed om Europa weer te helpen om op te bouwen.
Stel je nu eens voor dat het hier in Venezuela was besteed. Dan was dit blog er nooit geweest in de vorm zoals het nu is. Dan waren superlatieven voor de president vaker te tellen geweest dan het woord prozac, idioot of clown.

Maar ja dan praten we over iets wat nu nog een Utopie lijkt te zijn. En onder Chavez nooit behaalt zal worden. Denk eens in als hij dat geld besteed, wat van de Venezolaan is, aan Venezuela. Venezuela als welvarend land, mooi, schoon en geordend. Dan bestaat het gevaar dat Venezuela als kapitalistisch land wordt aangemerkt. Dus dan maar liever niet zo welvarend, maar smerig en ongeordend. Dan is het makkelijker om lekker uit te halen tegen het kapitalisme en om jezelf te verrijken. Neem het landgoed van de Chavezzies, momenteel al groter als Luxemburg. Op zich niet slecht gedaan als je niet meer had dan een paar blinde varkens en een paar kromme kippen.

Hoe het geld precies besteed wordt in andere landen, op uitzonderingen na, dat is niet geheel bekend, maar het meerendeel wordt wel opgemaakt via de corruptie. En dan maar weer aankloppen bij Chavez.

Bolivia het land van indiaantje Evo Morales en zijn coca plantages besteed het geld wel op een heel aparte manier.
Bolivia is ook het land waar de soldaten in oktober 1967, Che Guevarra hebben omgelegd. Toen stond deze massmoordenaar nog bekend als een gevaarlijke crimineel. Nu met puppet Morales die een grote vriend heeft gevonden in Sheik Chavez is "Che" ineens een volksheld geworden en er moest een standbeeld komen. Die is ook gemaakt en hoe!!! Al het schroot wat er te vinden was in Bolivia is gebruikt om een immens beeld te creeeren van Che.
Het gedrocht van het beeld is zeven meter hoog en 3 ton zwaar. Het heeft een plekje gekregen in de stad "El Alto" 12 kilometer van La Paz.
Allerlei figuren waren daar aanwezig van de nieuwe revolutie en natuurlijk de ambassadeur van Cuba. Morales niet die was aanwezig in Argentinie om keukentrappetjes te verkopen.

Kijk zelf even wat de kunstenaar er van gebrouwen heeft. Let op, Che heeft een duif van ijzer in zijn handen. Wat zijn er toch een mongolen op deze wereld. Nu is kunst iets heel persoonlijks, maar we gaan ook geen beeld van Hitler plaatsen in Putten.

klik voor vergroting


Groet
Alpha

Blogarchief