Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 17 juli 2008

Chavez met zijn desastreuze beleid en de oplossing voor de inflatie en nog wat andere schokkende dingen

Dat het leven hier in "Robolution" land oftewel Venezuela niet altijd makkelijk is voor de gewone Venezolaan, dat is dacht ik wel duidelijk. Veelal lijkt het wel op een "Bananensplit" uitzending wat hier nieuws heet. Het ene absurde na het andere wordt de ether ingeslingerd. Dit soms tot groot vermaak "zie de parade van Chavez" en soms tot ongeloof en zelfs afgrijzen (tja... zie mijn hele blog).
Vandaag even wat nieuw nieuws bij elkaar gezet, wat gewoon aangeeft dat het hier nooit wat wordt met dit regime.
Laten we beginnen met Chavez, de hoofdpersoon zoals altijd. Deze man is de spil waar alles omdraait. Zijn gulheid kent geen "grenzen" en vooral dit geeft aan dat hij meer geld weggeeft dan een besteding in zijn eigen land.
Bijvoorbeeld een universiteit in Chili die een donatie krijgt van 8 miljoen dollar. Hier zitten de scholen zonder sanitair. Lessen kunnen niet gegeven worden omdat er niet genoeg leerkrachten zijn en er is een tekort van meer dan 4.500 scholen in het land en zo'n 2.3 miljoen kinderen staan niet ingeschreven voor onderwijs. Ja met zo'n puinhoop kan je beter geld weggeven, dan doe je nog iets goeds. En je wordt geliefd in het buitenland.
Voor een hoop mensen geld het gezegde "de hemd is nader dan de rok" maar bij Chavez is dat net even andersom. Nu is 8 miljoen niet veel voor Chavez, de olieprijs slaat iedere dag een gat door het plafond. Dus er moet ook op een andere manier geld weggegeven worden. Huppekee "Petrocaribe" de instelling voor giften aan het buitenland. Er is nu bekend geworden dat Venezuela nu al een tegoed heeft van andere landen van meer dan 2 miljard dollar. En dit loopt iedere dag verder op. Vandaag of morgen zal het wel weer kwijtgescholden worden door Chavez.
Kijk naar Argentinië die door de geefklier van Chavez meer dan 6 miljard ontvangen heeft.

Tegelijkertijd blijft chavez de aandacht vestigen op het kapitalisme? De impire is door en door verrot en bestaat alleen uit leugens en bedrog. Dus nog maar even een aanval op op Exxon. Nu had trotkist chavez Exxon al beschuldigd van olie diefstal zo'n maand of drie geleden. Maar nu komt chavez met "woordelijke" bewijzen. Er zijn pijpleidingen gevonden die duiden op diefstal van de olie. De leidingen lagen verscholen in het struikgewas. Natuurlijk Chavez en zeker ook in de "Bush Bush" neem ik aan.
Ik denk dat die 12 miljard hem nog steeds niet lekker zit!

Dan vandaag een werkelijk sublieme oplossing voor de inflatie. De minister van agricultuur Elías Jaua komt met de oplossing voor de hogere prijzen in de winkels voor het voedsel. Als het er al is dan komt het doordat de prijs fenomonaal is gestegen van het product. Waardoor het niet verkocht word. Om deze prijstijging te doorbreken zegt deze minister. "Als je af gaat pingelen bij de kassa dan krijg je het misschien wel goedkoper!!!! BRILJANT!!!!! We dragen deze man direct op voor de gouden drol. We hebben hier een minister met nog minder verstand dan een gebakken scheet. Dat ik hier niet op was gekomen zeg DOM DOM DOM. Ik zie de rijen bij de supermarkt binnenkort nog harder groeien dan de inflatie. Dus voor iedereen die binnenkort boodschappen gaat doen, we moeten afdingen bij de kassa. En met een pak cornflakes kan je er ook bijvoorbeeld één flake uithalen. Soort wisselgeld moet je maar denken dan.
Het is geen wonder dat alles zo in elkaar stort met deze vindingrijke ministers.

Dan hebben we wederom een bericht dat de criminaliteit voor dit jaar gestegen is met zo'n 46% en de overvallen op banken met maar liefst 300%. Nu is onze minister Chacin nog steeds bezig met het veilig maken van busroute's en dat met een leger van 4.500 man. De heren gangsters vinden dat geweldig, al dat beveiligingspersoneel wat nu rond aan het toeren is door de stad van Caracas en de gefocusde aandacht op dat probleem. Maar ja, voordat Pinokkio Chacin dit door heeft dat de heren van de criminaliteit een ander object gevonden hebben zijn we weer een jaar verder. Het is net een Walt Disneyflim hier met in de hoofdrol dit regime van hoe je het niet moet doen.

Dat dit ook een hele nare kant heeft en dat dit is echt schofterig kunnen we zien in een clip van twee maanden geleden.
Ik had al eens een foto-artikel gemaakt over de staats ziekenhuizen hier. Toen had ik deze clip nog niet gezien. Dit grenst aan het ongelooflijke wat deze clip laat zien aan wantoestanden.
Het doet je hoofd schudden van onbegrip. Vooral als je weet dat het hier om een kinderziekenhuis gaat. En in je achterhoofd weet je dat er zoveel geld door Chavez weggegeven wordt. Het ziekenhuis had een vrij goede reputatie zo'n 10 jaar geleden. Pas afgestudeerde van de universiteit gingen naar dit ziekenhuis om een mastertitel te halen. Tja.... het kan verkeren!
Kinderziekenhuis Hospital J.M. De Los Ríos
En wat doet Chavez? Jawel een film maken met D. Glover. Zou D. Glover deze clip al eens gezien hebben?

Groet
Alpha

Blogarchief