Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 22 juli 2008

Chavez shopt even in Rusland bij Rosoboronexport

Als er iets is waar ik werkelijk verdrietig om kan worden is dat Chavez geld besteed van de Venezolaan en dan ook nog eens weggeeft, of het uitgeeft aan militaire bewapening. Dit loopt al in de honderden miljarden dollars in zijn decade van verwoesting als president.
Ben er honderd procent van overtuigd dat Venezuela als eerste land in Zuid-Amerika, met een juiste besteding, geen barrios meer had gehad.

Het is geen Madame Tussaud, deze wassenbeelden zijn echt, echt. (persfoto)
Vandaag was Chavez in Rusland en de beelden stonden gelijk in de krant hoe hartelijk hij onthaald werd door de president van Rusland, Dmitri Medvedev . Natuurlijk wordt deze man hartelijk onthaald, zodra hij komt weet je als president dat hij de economie oppompt met dollars. Er komt een soort varkens-spaarpot binnen wandelen die op barsten staat. Dus als gastheer ontvang je zo'n lopende geldbuidel met alle egard, want de economie kan wel eens een impuls krijgen. Nou dat is dus wel gebleken. Chavez heeft een order geplaatst met een looptijd van vier jaar voor 30 miljard dollar in cijfers 30.000.000.000 Amerikaanse dollars.
Chavez gaat zijn hele leger opnieuw bewapenen, althans er is direct een "programma" opgezet om dit te bewerkstelligen.

Dmitri Medvedev zegt dat de actieve coöperatie tussen Caracas en Moskou een sleutelrol speelt in de regionale beveiliging van Zuid-Amerika. En in de afgelopen tijd zijn onze contacten en relatie niet alleen stabiel maar ook erg dynamisch. Dan kan je dus wel zeggen met zo'n dynamisch bedrag.

Chavez vertelde meerdere keren dat hij hoopt dat zijn bezoek een strategische alliantie opbouwt met Rusland. Ach natuurlijk wel, met een geldbuidel kan je alles opbouwen en dictators helpen dictators moet je maar denken.

De voornaamste reden is de garantie voor de soevereiniteit van Venezuela, wat wordt bedreigd door Amerika.
Según el dirigente venezolano, los acuerdos firmados en los últimos años con Rusia, sobre todo para la compra de armas, “garantizarán la soberanía de Venezuela, que es amenazada por Estados Unidos”.
De man is werkelijk gestoord en heeft een complex die zelfs met elektro-schokken niet weg te branden is.

Dit is wat er nu bekend is aan wat Chavez geshopt heeft bij Rosoboronexport.

Er komt voor 1 miljard dollar aan zware wapens.
Tussen de tien a twintig lucht defensie systemen de Tor M1.
Drie elektrische diesel onderzeeboten "Varshavianka" project 636

Wat er nog meer aangeschaft is wordt niet vermeld en ook de onderzeeërs zijn nog niet helemaal zeker.

Het is misschien overbodig om te vermelden, maar met zo'n bedrag zou je ook een nieuwe dam kunnen bouwen en het hele land energie/elektriciteit kunnen leveren en zelfs energie kunnen verkopen aan je buurlanden. Nu knalt iedere week de elektriciteit er uit voor een keertje of twee en dat uren lang.
Voorbeeld de nieuw dam in China, The Three Gorges dam. Kosten zo'n 25 miljard dollar, werk voor meer dan 15 jaar en uiteraard onderhoudswerk wat altijd blijft bestaan.
En het brengt nog geld op ook. En dan de 5 miljard aan onderhoud van de wegen, gezondheidszorg, scholen, huizenbouw, pik maar een onderwerp eruit.

Nee meneer komt tien schietende tanks en een onderzeeboot om de Amerikanen te verslaan!!

Compleet van lotje getikt en nu de klapper wat nog niet bekend is maar misschien morgen wel in de kranten zal staan. Het geld heeft hij gepakt uit de Nationale Reserve's. (inside info)

Hij verwoest niet alleen zijn land, maar ook de volgende generaties zullen bloeden voor wat hij aanricht.

Groet
Alpha

Blogarchief