Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 8 juli 2008

De drie Amerikaanse ex-gijzelaars en opmerkelijk nieuws van de FARC

Ik was echt nieuwsgierig naar de Amerikanen die bevrijd werden door het Colombiaanse leger. We hebben alles kunnen volgen over de 11 soldaten met een persconferentie live op de TV hier in Venezuela en het lijkt erop dat de pers alleen maar Betancourt volgt.
Ingrid heeft zich niet echt populair gemaakt bij de Colombiaan door de president van Frankrijk te bedanken voor haar redding. De Colombiaan laat best wel woedend weten dat niet de president van Frankrijk haar bevrijd heeft, maar dat het Uribe was en het leger die dit unieke staaltje hebben uitgehaald. Ook dat Betancourt nog in Frankrijk wil blijven en niet terug wil zijn op 20 juli in Colombia wordt niet echt in dank afgenomen. Op 20 juli word de onafhankelijkheids dag gevierd. De Colombiaan vind dat een klap in het gezicht van Uribe die zijn nek heeft uitgestoken om haar te redden. Denk ook dat ze even haar politieke aspiraties voor een paar jaar aan de kant zet. Ze heeft laten weten dat ze bang is voor een aanslag van de FARC.

Eindelijk ook wat meer nieuws en zelfs een foto rapportage over de drie Amerikanen die bevrijd zijn. Het is ook duidelijk hoe zij denken over de FARC. Marc Gonsalves zegt het heel duidelijk, "het is een terroristen groepering met de hoofdletter T". Keith Stansell zag voor het eerst zijn 5 jarige tweeling die geboren werden nadat hij gevangen genomen werd.
Alle drie zijn in het ziekenhuis onderzocht en de gezondheid van deze mannen zijn gewoon goed te noemen.
Helaas geen clip in het Nederlands, heb met moeite een clip kunnen vinden in het Engels.
In het Spaans zijn er meer clips te vinden Marc Gonsalves, Keith Stansell, Thomas Howes.

Een opmerkelijk persbericht werd wel gegeven door "canalrcn". Er is zelfs een clip van. Heel opmerkelijk is wel dat het nu pas bekend wordt. Het bericht dateert 4 dagen voor de bevrijdingsactie van operatie Schaakmat.
Het belangrijkste in de clip vond ik wel dat FARC leider "Cano". Deze is nu zo'n beetje de baas geworden na het onverwacht sneller hemelen van de andere Terror leiders. En dan stijg je snel op de ladder van de hiërarchie. Deze gorilla wil onderhandelen en op een Humanitaire manier het probleem van de gijzelaars oplossen. Ja natuurlijk wil hij dit, ze worden momenteel opgejaagd in de jungle en de kans is groot dat meneer ook vroegtijdig gaat hemelen. Vandaar de reden dat "Cano" de gijzelaars bij hem wilde hebben en ze dus vervoerd moesten worden.

De druk bij Uribe is er grotendeels af dat 1 van de vier belangrijkste troeven zouden sneuvelen bij een bevrijdingsactie. De Colombiaan is in staat geweest om het vertrouwen te winnen en de infiltreren bij de FARC.
Natuurlijk zou het geweldig zijn als er door een humanitaire actie alle gijzelaars vrij komen. Zie dit liever dan een gewelddadige actie door het leger. Het zou ook voor Uribe een geweldige zege zijn als alle gijzelaars vrijkomen zonder een druppel bloed. Weet zeker dat dan de polls op 99% uitkomen voor Uribe. De man wordt onsterfelijk als hij de FARC kompleet uitschakelt.
De korte clip
Een ander nieuws is dat Frankrijk in 2003 getracht heeft Betancourt vrij te kopen. Uit de computers van R. Reyes zijn documenten gevonden dat Frankrijk een losgeld heeft betaald aan de FARC. Dit in een exclusief verhaal van Noticias RCN.
De FARC vertrouwde het niet. Er werd geen verificatie gegeven van degene die het geld ontvangen had. Door onkunde "als ik het stukje lees" is het een fiasco geworden.
Het was in de periode dat het wereld nieuws was dat er aangenomen werd dat Betancourt vlak bij de grens van Brazilie zou worden vrijgelaten. Er wordt ook gezegd dat R. Reyes vergevorderde prostaatkanker had en dat door de medische hulp die hij nodig had alles niet is doorgegaan.
Maar 1 ding is zeker het losgeld is betaald en electronisch overgemaakt aan Marulanda.

En een ander ding wat zeker is, is dat de computers doorpraten.

Groet
Alpha

Blogarchief