Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 1 juli 2008

De grenzen van Chavez

Voor Chavez bestaan er denk ik geen grenzen en dan bedoel ik dit in alle opzichten van het woord grenzen. Het zou ook kunnen dat de linkerhand niet meer weet wat de rechterhand doet.
De gretigheid van de chavista is dermate groot dat ze maar aanrommelen. Er is onlangs een bom ontploft bij een televisie zender in Bolivia. Evo Morales, president van Bolovia, heeft onlangs wederom een nederlaag geleden en het ziet er benauwd uit voor hem. Het ultralinks brokkelt langzaam af in Bolivia en eigenlijk in Zuid-Amerika. Ortega van Nicaragua ligt ook hevig onder vuur en de demonstraties tegen hem nemen alleen maar toe. Maar hier kom ik een andere keer wel op terug.

De grenzen van Chavez bestaan eigenlijk niet. Morales is een vriendje van hem en die sloeber moet hij gewoon helpen. De cocapasta die iedere morgen gebracht vanuit Bolivia, die privé handel moet blijven.
Maar steeds meer staten willen autonoom worden in Bolivia en dat zit Chavez niet helemaal lekker. Ook hij ziet met lede ogen toe dat het niet zo loopt zoals hij dit graag zou willen.
Het beproefde wapen is om de media uit te schakelen. Dus we leggen een bom bij een TV zender die niet helemaal achter Morales staat. Dit kan op verschillende manieren en de meest simpele is dat een soort geheime dienst dit doet. Dan kraait er geen haan naar wie dit gedaan heeft.
Het wordt wat moeilijker als je dit mensen laat doen die het verstand hebben van een lekkende kokosnoot en het dan geheim wilt houden. Het ambassadepersoneel in het buitenland zijn allemaal vervangen door chavista's. Kijk in Nederland in Den Haag daar zit ook zo'n heerlijke chavista dikkerd met het verstand van de eerder genoemde lekkende kokosnoot. Neem aan dat de Nederlanders die om 1 of andere reden een visum of verblijfsvergunning haar wel kennen.

En zoals gewoonlijk met het rode leger zijn ze niet erg slim en ze laten een spoor achter waar een gemuteerde manke pekinees hondje zijn neus voor op haalt. En er is altijd wel iemand die wat documenten laat zien.

Nu ook met de bom die geplaatst is. Het spoor gaat naar de ambassade van Venezuela in Bolivia.
De dader heeft via de ambassade van Venezuela in Bolivia een auto gehuurd. Dit heeft hij gedaan voor het referendum over de autonomie van Yacuiba. Hij heeft een auto gehuurd met de omschrijving "Evo".
Georges Nava en is een anti terrorist commandant van het leger van Bolivia en deze wordt nu beschuldigd van het plannen van de aanslag.
Allerlei documenten bewijzen deze geplande aanslag.
Natuurlijk zijn de documenten nu ook beschikbaar voor de internetter. En er is een ook een clip voor de spaanstalige die is uitgezonden op TV.
Op de link zijn ook de documenten te zien via deze link.

Denk niet dat deze zaak eenvoudig is uit te leggen aan de bevolking van Bolivia en het zal nog wel een knallend negatief na-effect hebben voor Morales.

In een normaal land zou er een soort kabinetscrisis zijn, maar in Venezuela hoort dit nu eenmaal bij het Chavez gebeuren. Ik denk dat ik al weet wat er gezegd wordt door Chavez.
Even raden..... ehh... leugens of oppositie gelul, CIA, Bush etc.. etc..

Groet
Alpha

Blogarchief