Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 22 juli 2008

De heli van morales roept eindelijk vraagtekens op bij de oppositie en 140 nieuwe auto's als donatie?

Ik had in een vorige post al vermeld dat de helikopter van Evo Morales was neergestort.
Het is betreurenswaardig dat dit het leven heeft gekost van 4 Venezolanen.
Chavez kwam met een mededeling dat de vier omgekomen soldaten helden zijn van de revolutie.
Wat kan de man anders zeggen, het is zijn revolutie en de jongens moesten gewoon. Het blijft voor mij gewoon een schande dat er in 2006 nog nooit iemand is opgestaan van de oppositie om te zeggen die twee helikopters terug moeten komen uit Bolivia.

Maar waarschijnlijk door de ramp is de oppositie wakker geworden. En er gaan vragen gesteld worden waarom Bolivia de legerhelikopter's gebruikt van Venezuela en dat deze ook bemand worden door Venezolaanse soldaten. Lijkt mij ook niet meer dan terecht, waarom zou je een vreemde mogendheid helpen met "leger" materiaal en met leger personeel en dat voor een president van een ander land. Het moet wel armoede troef zijn daar als er niet voor vervoer gezorgd kan worden voor je eigen president. Nu is zijn presidentiële vliegtuig onlangs in de reperatie geweest. Dus er is wel geld om de president te vervoeren. En kwam hij niet onlangs aan in Argentinie met een vliegtuig, de hele wereld heeft gezien dat hij van een schilders trappetje het vliegtuig uitstapte.
Morales verklaart dat hij de heli vaak gebruikt om afgelegen plekken te bezoeken in alle uithoeken van Bolivia. Hij kan toch ook zijn cocabladeren met een lama laten brengen?
Ook zegt hij dat hij gewoon gebruik blijft maken van de helikopters van Venezuela!

Het lijkt me dus een aardig puntje voor de oppositie om dit eens goed aan te pakken.
Heb nog wel even een agenda puntje voor de oppositie. Ten eerste de 30 miljard dollar aan oorlogsmateriaal die Chavez besteld heeft in rusland en het geld uit de nationale reserves heeft gepakt en om het niet al te groot te maken. Er worden 140 nieuwe auto's gedoneerd aan Bolivia. Belastingvrije donatie voor en door de coca plantage eigenaren. Ach ja alles is mogelijk hier.

En hier in Venezuela slapen ze nog steeds buiten, lijden ze honger en als ze ziek worden dan is dat pech!!

Groet
Alpha

Blogarchief