Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 12 juli 2008

De lijst Russián of Lista Russián

Deze dictatuur in Venezuela gebruikt nogal wat lijstjes. Het is een hulpmiddel voor dit regime om wat onwettig is wettig te maken. Hoe ze dit doen en oplossen is makkelijk, ze zeggen gewoon, kijk maar op de lijst. Hoe de lijst tot stand komt is voor dit regime niet van toepassing. De enige voorwaarden is dat het helpt om dit regime overeind te houden. Grondwettelijk en met mensenrechten hebben ze niets te maken. De Tascon lijst is wel de meest bekende lijst, eenmaal daarop en je hebt geen mogelijkheid om te werken voor een staatsbedrijf. De aanvulling is de lijst van de heer Russián. Deze lijst sluit iedereen uit voor een baan die wil solliciteren naar bijvoorbeeld, Burgemeester, Gouverneur.

Jawel de verkiezingen in november worden op deze manier dus beinvloed. Het is niet een lijst die Chavez hanteert voor zijn eigen aanhang in de chavista sekte. Het is een lijst die geld voor de gehele bevolking. Deze onwettelijke lijst is een schande en laat duidelijk zien dat Chavez geen mallemoer geeft om de democratie.
De uiteindelijke lijst is nu klaar. De eerste lijst bestond eerst uit 366 personen, deze is bijgesteld tot 272 personen. De laatste lijst gaat uit van 400 personen en daaruit zijn 272 personen geplaatst op de lijst. Het zal niemand vreemd doen opkijken dat 9 op de 10 niet behoren tot het chavista volk. Het is de oppositie die uitgesloten wordt met deskundige en geliefde personen om mee te dingen naar de post burgemeester of gouverneur. Allerlei grondwetten worden overtreden om deze mensen uit te sluiten. En als er een weg gevonden is om zichzelf toch als kandidaat op te werpen worden ze genegeerd door het CNE en wordt de lijst wederom boven tafel gehaald.
Vandaag is er een protestmars tegen deze lijst en uitsluitingen van kandidaten in Caracas. Een opmerkelijk detail is ook dat de EX van Chavez meeloopt in de demonstratie.

Is de lijst in te zien. Jawel, de Russian lijst is op internet verschenen. Uiteraard geheel in het Spaans. Er zijn een soort foto's/printscreens van de PDF op internet in te zien.
Met naam en toenaam worden de personen genoemd en de reden waarom ze uitgesloten worden of misschien beter gezegd, wat ze zogenaamd verkeerd hebben gedaan. Vergeet niet hoe deze regering liegt en ze willen de verkiezingen winnen. Dus alles is mogelijk als ze de registers wijd opentrekken.

klik op foto voor alle 12 pagina's van de lijst.
Er is denk ik weinig in te brengen tegen deze "wettige onwettige" handeling van het dictatorschap van Chavez.
Een demonstratie tegen dit zoals vandaag zal niet leiden tot meer innames van prozac bij Chavez.
Denk persoonlijk dat er iets meer moet gebeuren dan een plaatselijke demonstratie.

Groet
Alpha

Blogarchief