Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 10 juli 2008

De Orinoco

De invloed van Chavez op de natuur deze wordt ook door mij weinig besproken. Niet helemaal terecht natuurlijk. Want Chavez heeft wel duidelijk invloed ook op de natuur en het milieu van Venezuela.

Buiten het feit dat Chavez alles verwoest wat te maken heeft met economie, mensenrechten etc..etc.. nog zo'n tig dingen meer, heeft deze man ook een verwoestend effect op de natuur. Onderschat dit niet, ook wanneer Chavez gaat hemelen dan zal dit nog langer door duren dan alle andere verwoestende effecten die deze man heeft aangericht in dit land.

Natuurlijk komt deze man in de geschiedenis boekjes als langstzittend president van Venezuela en met zijn marxisme en voorliefde voor F. Castro en alle andere dictators op deze wereld en zelfs terroristen groeperingen.
Er zal ook een apart hoofdstuk komen voor het vernietigende effect wat deze man heeft aangericht. En als er niet snel iets veranderd zullen er door zijn beleid ook nog eens een ontelbaar aantal mensen ziek worden door de vervuiling die we op zijn conto kunnen schrijven.

Een tijdje geleden (in April) was er een heel klein clipje te zien op een forum over de Orinoco. Werkelijk een schitterende clip over deze rivier met springende dolfijnen (Toninas) en vissen.
En er werd bij geschreven dat de vervuiling door chemische fabrieken, het leven dood in/op en rond deze rivier. Ook werden er wat shots getoond van het zwerfvuil.

Er werden wat meer clips op het forum gezet door bezoekers over de verontreiniging en het vuil wat op de oevers ligt van deze rivier. Er kwamen artikelen over de drinkwatervoorziening en de ziektes die de verontreiniging veroorzaakte en over de aantrekkingskracht van het ongedierte wat deze illegale stortplaatsen hebben. Er kwam zelfs een lijst met 524 punten van de beloftes, leugens, uitgavens van Chavez, maar ook tussen deze populistische uitspraken kwam niets ten goede van het milieu. De man heeft nog geen stuiver uitgegeven voor reparaties bij verschillende chemische bedrijven. Ook de rioleringen die stuk zijn en lozen in de Orinoco zijn niet vervangen of gerepareerd. Al met al was het diep treurig met al de foto's en clips.

Tot op een gegeven punt dan toch een actie om de boel op te ruimen. Niet door de regering maar een publiek initiatief. Helemaal top!!!

Heb wat clips en foto's uitgezocht die op het forum stonden.
Hoe mooi het was, hoe smerig het werd en hoe het opgeruimd werd door burgers.
Alleen de reparaties zijn dus nog niet uitgevoerd. Maar het goede voorbeeld is gegeven aan Chavez.


Nogal een beetje vuil wat daar lag. Het initiatief bracht in totaal 400 vrijwilligers op en in totaal werd er voor 20 ton aan vuilnis van de oevers gehaald.

En even wat foto's.


Het zou geweldig wezen als Chavez ook zou denken aan de bevolking na zijn leven. En dus aan de kinderen van ons en aan hun kinderen. Zodat zij ook nog kunnen genieten van dit moois.

Voor mij een 10 met lof voor deze actie. Geweldig!!!Groet
Alpha

Blogarchief