Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 9 juli 2008

De Venezolaanse Guardia Nacional en wat ander politie nieuws

Denk niet dat de slogan "de politie is je beste vriend" hier echt opgaat. Heb er al vaak over geschreven wat hier gebeurd. We hebben agenten gehad die aan afpersingen doen, drugs vervoeren, drugs gebruiken, overvallen plegen, inbreken etc.. etc.. Corruptie is een klein woord voor deze gelegaliseerde criminelen.
En nu een hele bende van deze gasten die ontvoeringen regelde en meededen aan de ontvoeringen. Het gekke is dat met al dit soort nieuws ik nergens meer van sta te kijken. Je leest deze dingen zo vaak dat het "gewoon" nieuws wordt. Eigenlijk niets bijzonders onder de zon en voordat het echt doordringt dat het gewoon allemaal absurd is wat hier gebeurd had ik dit artikel al weggedrukt. Denk dat ik er gewoon binnenkort even tussenuit moet.

Tja.... gewoon 10 agenten in de staat Zulia van de Guardia Nacional die neveninkomsten hadden met ontvoeringen. Het meest aparte is wel dat het geen verkeersagenten waren. De agenten die verdacht worden zijn hoogopgeleid en weten ze alles van ontvoeringen af. Dit land Venezuela wordt ook nog eens geteisterd door ontvoeringen. Als je de gevaren van de straatcriminaliteit weet te overleven is er ook nog een kans dat je ontvoerd wordt. Dus is er in het verleden een speciale politie eenheid opgericht om de ontvoeringen tegen te gaan en om op te lossen. Op zich een goed initiatief. Het wordt minder geweldig als deze gasten zich gaan bezig houden met wat ze horen te bestrijden.
"Un aproximado de 10 funcionarios del antiguo Grupo Antiextorsión y Secuestro (Gaes) son investigados por presuntamente estar involucrados en los casos de plagios que se han registrado en el estado Zulia".
Het gaat dus om mensen van de voormalige groep "GAES" die ter bestrijding was tegen kidnapping. Waarschijnlijk zullen zij nu door de staat gekidnapt worden en in een cel terechtkomen.

Een ander nieuws bericht is over de pinokkio minister Chacin. De man wordt steeds belachlijker in zijn doen en laten.
Hij komt met het nieuws dat voor de burger van Venezuela elke dag veiliger wordt.
Hij verklaarde dat de criminaliteit over de eerste 6 maanden vergeleken met vorig jaar aanzienlijk gedaald is. En hij ontslaat iedereen die suggereert dat de moorden niet gedaald zijn.
En dat er afgelopen week geen enkel misdaad is gepleegd in de route die nu bewaakt wordt.
Zo'n 4.500 man volgens zijn zeggen gaan volgende week zorgen dat er meerdere busroutes bewaakt gaan worden. Ook wil hij beveiligingsagenten hebben die als burger verkleed gaan en op het openbaar vervoer gaan controleren.
Dan geeft pinokkio aan wat de arrestaties waren de criminele daden en wat er allemaal is buitgemaakt bij de acties. ga niet op de cijfers in. Het heeft geen zin en zeker niet als er wordt gezegd dat er in het weekend 36 moorden zijn gepleegd (officieel is dit nu 38) in Caracas en pinokkio zegt dat het niet waar is. Hij zegt dat het in één week is gebeurd en niet in één weekend.
Hij boekt wel vooruitgang want de vorige keer zij hij dat er geen één moord was gepleegd in Caracas.
De criminelen zullen heus wel de "Route" bussen gaan ontzien, maar ze moeten niet gaan denken dat deze gasten nu ineens allemaal gaan werken. Ze zullen dus het werkterrein verleggen.
Het hele systeem is dweilen met de kraan open. De criminelen nemen de wijk en duiken in andere wijken en andere steden op. Want daar rijden de bussen nog zonder beveiligingsagenten.
En 4.500 man lijkt veel, maar deze gasten werken ook maar 8 uur per dag en ze gaan met twee man op een bus. We laten de bussen 16 uur bewaken en met twee man. dan moet je het getal twee keer door twee delen. Dan kan je 1.125 bussen beschermen en er rijden zo'n 13.000 prive bussen rond in Caracas. Dat schiet lekker op dan!!!
Nou vooruit dan een clip van deze pinokkioGroet
Alpha

Blogarchief