Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 24 juli 2008

Dissidenten op een rojorojito universiteit, of gewoon studenten?

Ik heb het al eens gehad over het nieuwe school curriculum wat in het nieuwe schooljaar zijn intrede moet doen. Er komen dan de lessen vol ideologie of noem het maar idioterie van Marx, lenin en werk het rijtje maar af. De tijd die er is voor de studie de normale studie wordt niet verlengd, deze wordt ingekort ten faveure van de ideologie. We kunnen ook gewoon zeggen het indoctrineren van onze kinderen.
Ze zijn lekker jong op de lagere school en voordat er een eigen gedachte gevormd kan worden moet de nieuwe opzet van leren dit voorkomen. Het heeft gewerkt en werkt nog steeds op Cuba dus moet het hier ook zijn intrede doen.

Maar we hebben ook de studenten die momenteel wat ouder zijn en hun studie op de universiteit hebben. Hoe zit het daar mee. Want daar is het al ingevoerd de leer van het ultra linkse.
Hoe wordt het daar aangepakt om de kinderen een hersenspoeling te geven.

Nou dit is eigenlijk heel simpel. Het is gewoon pure dwang, je moet meedoen of anders lig je eruit.
Maar tussen eruit en blijven zitten nog wel een paar stappen.
Zoals punten weghalen van je cijferlijst, Een openlijke sneer van de leerkrachten, zelfs mishandeling van medestudenten die wel enorm rojo rojito zijn en zulke dingen zijn allemaal toegestaan en worden zelfs aangemoedigd door de Universiteit. De studenten vrezen zelfs voor hun leven.
We hebben het nu over de Universiteit Bolivar van Venezuela, de UBV. Het is een "normale" staats universiteit die voor iedereen toegankelijk hoort te zijn. Niet iedere ouder kan hun kind naar een particuliere universiteit sturen. En het vreemde doet zich voor dat in tegenstelling met de prive scholen en ik bedoel daarmee de lagere school, de universiteiten beter zijn dan prive Universiteiten.
Nu is de UBV een universiteit die er ineens was, geen historie of oude glorie het is een nieuwe universiteit.
Met het enige verschil je moet doen of je rojorojito bent. Anders ben je niet welkom, maar ja wat doe je als dat de enige universiteit is die nog studenten opneemt. Er is een onwijs groot gebrek aan universiteiten en scholen.
Ondanks de rojo rojito dwang, waren er wat studenten die een klacht hadden en dat naar buiten brachten. Deze studenten vonden dat als ze af studeren en als ze hun bul zouden krijgen dat ze dat met een toga moesten doen. Het is gewoon een hele oude traditie. Nu moeten ze het met een rode Baret doen! Ook vonden ze dat als er een demonstratie is voor Chavez, dat ze zelf mogen beslissen om mee te lopen of niet. Nou dat was even tegen het verkeerde been. Direct een zooitje punten minder "30%" op de cijferlijst, want hoe kan je zoiets doen en zeggen. Of je bent rood en je doet wat er gezegd wordt en strijd je voor Vaderland Socialisme of Moord. En als je anders bent dan moet je maar ophoepelen. Of het laatste woord van de slogan gaat in werking.
Dit druist toch tegen elke fatsoensnorm in of zie ik dit nu verkeerd. Dit is dus scholing onder dwang, dit zal nooit werken. Je moet als student meedoen met dingen die indruisen tegen het natuurlijke gevoel.

Het doet me terugdenken aan de student die in Colombia een beurs gewonnen had en in Venezuela mog studeren. Al snel maakte hij wat opmerkingen waarom er zoveel tijd werd uitgetrokken voor de toespraken van Che Guevara en Poncho villa aangevuld met Marx en andere ultra linkse figuren. De jongen wilde gewoon leren waar hij voor gekomen was en niets meer. Heb toen de clip laten zien op het blog en nu dus een rojo Universiteit met "dissidenten".

Er is niet veel meer dan een clip, een hele lange, die het verhaal verteld wat ik in het kort verwoord heb. Voor de volledigheid wel de clip.Groet
Alpha

Blogarchief