Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 29 juli 2008

Geen regering vanaf 1958 zo corrupt als die van Chavez + update

Voor alle chavista's, op de heugelijke dag van de verjaardag van Chavez werd er aardig nieuws de wereld ingeslingerd. De valse "kater"Chavez kreeg iets om te vieren. Chavez heeft wat records gebroken.
In tien jaar tijd heeft Chavez in bijna alle economische indicatoren en in de overheid, historische cijfers gebroken. Chavez gisteren 54 jaar geworden zit met het succes dat in de afgelopen halve eeuw nog nooit zoveel corruptie is geweest. Geen regering is vanaf 1958 zo corrupt geweest als deze regering.

Voor veel lezers van mijn blog zal het geen verrassing zijn, maar enigszins verrast het mij wel, had minimaal verwacht (even in "omgekeerde" betekenis van Lula van Brazilië taal gesproken) dat het de laatste 100 jaar zou zijn. (Lula vindt Chavez de "beste" president in de laatste 100 jaar, natuurlijk als je miljarden krijgt wil je wel wat uitkramen)

Als "democraat" heeft Chavez meer geld gestoken om zijn politieke project te bevorderen, het meeste geld gestopt in zijn reizen, de meeste uren gemaakt met praten, de meeste bedrijven genationaliseerd, de meeste bedrijven gesloten.
Het record wat hij graag zou willen hebben als de meest geliefde president krijgt hij ook al niet deze eer gaat naar Jaime Lusinchi.
En ergens is dat natuurlijk wel vreemd met de macht die hij bezit en alle geldmiddelen die je maar kan bedenken. Hij heeft wel iets laten liggen denk ik zo.

Onder zijn bewind zag Chavez de olieprijs stijgen van 9 dollar een vat naar nu zo'n 123 dollar per vat. Een inkomsten dat meer is dan 700 miljard dollar.
Politiek analist Manuel Felipe Sierra zegt dat de regering Chavez alle mogelijkheden van hun macht heeft overschreden. Het is een regering met vele excessen en zonder weerga!!

Chavez heeft alleen al 2.544 uur zeg maar preek-uurtjes voor de radio en TV gehouden. Dat is 318 "werkdagen" komt neer op anderhalf jaar lullen met een werkdag van tussen de 7 en 8 uur!!

Chavez is niet alleen recordhouder in het praten maar is ook dol op reizen naar andere landen.
Carlos Eduardo Berrizbeitia heeft uitgerekend dat Chavez de president is met de meeste reizen 450 dagen in totaal. Dit komt neer op bijna anderhalf jaar constant reizen.
In anderhalf jaar reizen heeft Chavez 55 miljoen dollar uitgegeven om te kunnen reizen.
Het laatste reisje wat hem bracht langs
Bolivia, Nicaragua, Rusland, Wit-Rusland, Spanje and Portugal nam hij meer dan 100 man mee. Deze even onderverdeeld in Familie, Journalisten, "Militaire" Dokters, Bodyguards en ministers.
De uitgave van 55 miljoen omvat niet de presidentiële uitgaven in het land van aankomst. Deze komen er nog bovenop.
Denk eens even in wat dat "Reis" bedrag zou kunnen betekenen om het hier te besteden in Venezuela om de sociale armoede te bestrijden.

Het binnenlandse product is vanaf 2003 met een ongekende snelheid gegroeid met zo'n 76 procent. Volgens Bloomberg behoorde Venezuela tot de 79 snelst groeiende economieën in de wereld in de afgelopen vijf jaar, met een gemiddelde van 35,5 procent per jaar sinds 2003
Deze groei lijkt leuk maar is niet altijd even gunstig voor een regering. De dekking voor de algemene behoefte is ook razendsnel toegenomen.

We kennen allemaal wel de vele missions van Chavez. En hoe deze langzaam afsterven, door corruptie en ignorantie en een fiasco worden.

Al met al ondanks de rijkdom die binnenkomt in dollars voor de olie profiteren de arme lagen van de bevolking niet mee. Volgens academische studies is deze armoe alleen maar toegenomen.

Er zijn geen officiele cijfers of statistische gegevens of bewijzen die Chavez het gelijk geven van zijn hulp aan de arme bevolking. Dit volgens Francisco Rodriguez, voormalig hoofd en econoom
van het Nationaal Assemblee en academische Universiteit Wesleyan in Connecticut.

In contrast met de economische groei staan de groeiende schulden van deze regering. Deze is opgelopen tot 70 miljard dollar. Dit is ook een nieuw record in de historie van Venezuela.

Volgens de Centrale Bank van Venezuela (CBV) is er ook een nieuw record te betreuren in buitenlandse investeringen. Deze bedroeg in 1997 nog 6.2 miljard dollar, momenteel is dat terug gelopen tot 646 miljoen dollar in 2007. Een verschil van 5.5 miljard dollar!!
Tja dat krijg je er ook van als je maar bedrijven inpikt die het leuk doen. Inversteerders nemen het risico niet meer dat hun bedrijf of genationaliseerd worden of dat ze ineens gedwongen hun poorten moeten sluiten. Dit in het geval van verhoging van een speciale belasting (b.v. olie winsten) of niet meer kunnen importeren (CADIVI regels etc.. etc..)

Wat ook aardig is om te weten dat de bevolking altijd naar een dictator wees met de vele familieleden die ineens een prachtige baan kregen in de regering. Vol afschuw en schande spraken ze hierover.
Chavez overtreft zelfs dictators zoals
dictator Juan Vicente Gómez in de 20ste eeuw, en de gebroeders Monagas in de 19de eeuw.
Bij deze een link naar mijn vorige artikel over wie wat doet in de regering van de familie Chavez.
Het is ook ondoenlijk om alle vriendjes van Chavez bij naam te noemen en zelfs zijn vroegere buren die ineens wat te brokkelen hebben in dit regime.
Wel wil ik nog even aandacht geven aan Cilia Flores, presidente van het Nationaal Assamblee.
Na mijn vorige artikel over haar familieleden in de NA kunnen we ook de vriendjes erbij tellen. Het aantal personen is nu meer dan 40 die dankzij haar een goed betaalde baan hebben en een innig contact hebben met C Floris.

En natuurlijk het record van de criminaliteit hebben we nog. Vorige week nog een artikel over geschreven.

En het record aan bedragen die geschonken zijn aan het buitenland zo'n 33 miljard.

Wellicht zijn er nog meer records, maar denk dat we daarop moeten wachten als Chavez weg is. Dan komt de beerput te voorschijn met een lucht die zijn weerga niet kent.

Al met al kan Chavez trotst zijn met de behaalde resultaten, zijn CV is bijna klaar en deze is nu al goed voor 100 jaar gevangenis straf.

UPDATE!!!

We krijgen hulp uit een onverwachte hoek met records. Beetje nalatigheid van me want de link kreeg ik vanmorgen vroeg al opgestuurd.
Uit een krant die voornamelijk gelezen wordt door rojo rojitos de Panorama een opmerkelijk bericht. Vergeet niet dat voor de rode krantjes er maar één ding telt en dat is zoveel mogelijk goede dingen rondstrooien.
Het bericht gaat over de dodelijke ongelukken in het verkeer. Het is trouwens de eerste keer dat ik dit tegenkom. We kunnen heel kort zijn, ze rijden hier als blinde idioten in het rond.
Ik heb wel eens gezegd dat een Venezolaan een Dr Jekyll and Mr Hyde verwisseling ondergaan als ze hier in de auto stappen.
Op elke 100.000 vallen er 22 doden volgens de Panorama. Volgens het onderzoek is Venezuela de onbetwiste koploper in de wereld, gevolgd door de Bahama's en Guatamala 20.8 en 20.1 doden per 100.000. Het gemiddelde wereldwijd is 19:100.000. Waar je jezelf het veiligst kan vervoeren wordt niet vermeld.


groet
Alpha

Blogarchief