Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 2 juli 2008

Gevangen Las FARC komen vrij!!! + UPDATES!!

Breaking news!!

Momenteel op de TV dat alle gevangenen vrij komen die de FARC in hun bezit hebben.

Later meer!!!


Update:

Eerst even iets rechtzetten. Niet de FARC maar een actie van het leger van Colombia heeft ervoor gezorgd dat er 15 gevangenen zijn bevrijd. In de eerste secondes dat ik het bericht hoorde op de TV verstond ik dit dus niet geheel goed.

De actie is een knap staaltje van infiltratie door speciaal opgeleide agenten van Colombia.
Deze agenten zijn al maanden ondergronds bezig geweest en het resultaat is werkelijk verbluffend.
Las FARC verliest in 1 actie 4 enorm belangrijke gijzelaars. De bekendste gijzelaar is wel Ingrid Betancourt en buiten Betancourt ook nog drie Amerikanen die van enorme waarde waren voor de FARC. Het enorme succes wordt nog eens compleet gemaakt door de bevrijding van 11 Colombianen.

Hoor net dat Uribe de president van Amerika al aan de telefoon gehad heeft. En momenteel geeft Uribe live een persconferentie die waarschijnlijk door de hele wereld zal worden uitgezonden.

Hoorde op de TV de minister van defensie van Colombia en deze vertelde hoe de operatie was verlopen. Het lijkt allemaal zo eenvoudig en het komt gewoon hierop neer, de gijzelaars moesten vervoerd worden, dus een helikopter om de 15 gijzelaars naar de commandant van de FARC te brengen. De piloot van de helikopter was een agent van de Colombiaanse regering en eenmaal iedereen aan boord vlogen ze de vrijheid tegemoet.
Geen schot, geen doden, geen gevangenenruil (500), geen losgeld, geen familielid vrij van de president van de PDVSA Ramirez (Carlos de Jakhals), geen geheime toestanden van Chavez met ontmoetingen met de FARC, geen beloftes door deze terroristen die steeds maar niet klopte (denk aan het kleine kind wat bevrijd zou worden maar in werkelijkheid al vrij leefde in Colombia, omdat het gewond werd achtergelaten in een ziekenhuis), gewoon niets van dit alles, alleen maar wegvliegen. Het klinkt allemaal super eenvoudig.

Denk ook wel dat Uribe niet meer stuk kan in Colombia, nu was hij al buitengewoon geliefd, maar denk dat als er nu een poll komt dat deze bijna op 100% komt.
Voor Chavez met zijn buitengewone smerige trucjes, zal dit enorm hard aankomen. Denk dat het extra "prozac" slikken wordt en dat hij dan zal zeggen dat hij blij is dat Betancourt vrij is.
Dit zal met veel pijn gebeuren, want hij was er zo op gebrandt om haar vrij te krijgen en ook Correa zal dit met lede ogen moeten aanzien.

Heb ook de indruk door de infiltratie van de speciaal opgeleide agenten van Colombia dat er nog meer komt. De klap zal enorm zijn voor de FARC en is misschien wel de doodsteek voor deze terror groep.

Bij deze wil ik ook Uribe feliciteren en ik hoop dat hij doorgaat om ook de andere gijzelaars vrij te krijgen. Want laten we niet vergeten dit waren echt niet de laatste 15. hoeveel het er nog zijn is niet bekend, maar ik hou het nog wel op honderden.

Voor de volledigheid twee clips.
Update 2

Bijna alle info is in te zien op een extra pagina van El Tiempo aan de hand van video clips.
El Tiempo

Of direct naar YouTube voor de clips.


UPDATE 3

Het was even zoeken, maar de BBC heeft denk ik voor de niet Spaanstalige de beste website in elkaar getimmerd die ik zo'n beetje bezocht heeft.
Er zijn wat clips te zien en deze hebben een voice over in het Engels. Ook de NYT heeft de persen aardig aan het rollen gekregen.
Er is ook een link naar wat reacties op de site van de BBC en het valt op dat onze grote vriend Chavez er niet opstaat.
Denk dat deze idioot op zoek is naar zijn cocapasta om wat fatsoenlijks uit zijn strot te krijgen.
Het nieuws in Venezuela is toch wel iets traag vanuit de regerings media. Het komt wel maar heb zo'n idee dat het niet van harte is. Ook op de VTV het kanaal die steeds ergens aanwezig was met nieuws als deze te maken had met Las FARC loopt aardig achter. Zou het misschien zo zijn dat VTV alleen nieuws kan brengen als de journalisten gestuurd worden door de regering?
Het Chavez regime is denk ik met stomheid geslagen van dit enorme succes en ze zullen morgen wel met een gelukwensje komen. De grote leugenachtige mondjes staan even stil in Pinokkio land.

Ben alleen heel nieuwsgierig hoe het met de Amerikanen gaat. Hier heb ik eigenlijk nog heel weinig van gezien en gehoord.
Uiteraard komen er nog wel wat updates over dit enorme succes van de bevrijding van de gijzelaars. Maar dan in een nieuw artikel.


Groet
Alpha

Blogarchief