Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 18 juli 2008

Het is 4 maanden voor het uur "U"

De verkiezingen in november zijn zo'n beetje een levensader geworden voor de dictator Chavez en zijn ideologie. En er zit meer achter dan wat op het eerste gezicht lijkt.

Chavez doet er alles aan om deze verkiezingen te winnen. We kunnen het zien aan de diskwalificatie "zonder echte gronden" van oppositieleiders. De lijst van Russian is hier een sprekend voorbeeld van om 272 mensen te diskwalificeren die beschikbaar zijn voor posten in de regering. Het meest aansprekende voorbeeld is de burgemeester Leopold van Chacao, die nu als burgemeester van groot Caracas een gooi wilde doen.
De kandidaten voor de openvallende posten zijn vrijwel allemaal oppositie kandidaten die bekendheid genieten en dus populair zijn. De lijst van Russian heeft ook een handvol figuren die uitgekotst zijn door de "rode" brigade van Chavez en zijn ook op de lijst van 272 gezet.
Dit is dus al een voorbeeld hoe Chavez de verkiezingen tegen alle regels in wil beïnvloeden.
Het diskwalificeren van Leopold is tegen alle wetten in van de grondwet, maar scheelt een "oorlog" voor Chavez. Chavez heeft immers gezegd dat als hij Caracas zou verliezen er een oorlog komt. De polls gaven aan dat Leopold meer dan 67% van de stemmen zou krijgen.

Door de eliminatie van de oppositie hoopt Chavez dus te winnen en zo wederom de meeste stemmen te krijgen. Dit geeft hem een zekere overwinning als het CNE moet stemmen over veranderingen en er rechtgesproken moet worden met bijvoorbeeld een rechtszaak. Alles heeft een connectie met elkaar. De lakeien die naar voren geschoven worden door de PSUV, of beter gezegd door Chavez, voor de openvallende functies zullen altijd ja knikken. Hierdoor wordt wederom alles aangenomen wat Chavez maar ook bedenkt.

Maar er zit meer achter........... Chavez heeft na de nederlaag op 2 december 2007 al meerdere malen verklaard dat zijn verloren "reform" opnieuw leven wordt ingeblazen.
Één van de punten was dat Chavez als president ongelimiteerd herkozen kan worden. Er stond ook in "zijn ontwerp" van reform dat Chavez de enigste kandidaat zou zijn. Moet er bij aantekenen dat dit heel verscholen in zijn nieuwe "wet" stond. Gelukkig waren er goede analisten die wezen op de mogelijkheid van de nieuwe wet dat Chavez zelf de kandidaten voor het presidentschap kon goedkeuren of afwijzen.

De PSUV liet vandaag weten uit de mond van Freddy Bernal dat bij winst in november er direct werk wordt gemaakt om de constitutie te veranderen zodat Chavez ongelimiteerd als president kan worden herkozen. Het scenario van een nachtmerrie wordt dan werkelijkheid. Chavez als president van Venezuela tot zijn dood. Zodra dit gebeurd kan niets Chavez weerhouden om zijn communistische waanideeën tot uitvoer te brengen. Alle macht trekt Chavez naar zich toe tot zijn laatste ademstoot. We zitten al aardig op weg om een kopie te worden van Cuba en bij winst in november zal het tempo alleen maar toenemen om van dit land een evenbeeld te creëren van Cuba.
We moeten niet vergeten dat Castro van het begin van zijn carrière als dictator de terroristische groeperingen in Colombia steunde.

Met het nieuws wat de afgelopen dagen rond gaat in de kranten zit er nog een aapje in de mouw van Chavez.
En deze gaat over de FARC. Deze narcoterroristenbende zonder scrupules hebben de laatste tijd dan wel enorme verliezen geleden, maar zijn nog niet uitgeschakeld.
Chavez besefte dat zijn aandeel in hulp met de FARC hem nu niet echt goed gedaan heeft. Zelfs in eigen land heeft hem dit populariteit gekost. Natuurlijk waren er wel genoeg zeehondjes te vinden die aan het klappen waren toen er 1 minuut stilte werd gehouden voor de dood van Raul Reyes. Deze tweede man van de FARC kwam om na een aanval van het leger van Colombia op 1 maart 2008.
Dus een pirouette van Chavez dat de FARC de strijd moet staken. Dit om de hitte die Chavez veroorzaakte met zijn liefde voor deze criminele marxistische beweging een beetje te doven. Maar is dat vlammetje wel uit?

De crimineel van een Ortega, president van Nicaragua en een lakei van Chavez neemt vermoedelijk het stokje van Chavez een tijdje over. Dit zal misschien tijdelijk zijn tot na de verkiezingen in November.

Er wordt gezegd dat guerrilla leider Alfonso Cono, momenteel de nummer 1 van de FARC, in Nicaragua de 19de met Daniel Ortega, president van Nicaragua een gesprek zal hebben.
Het opmerkelijke feit doet zich voor dat Chavez een bezoek brengt aan Nicaragua. Ook Correa van Ecuador zal daar vermoedelijk aanwezig zijn.

Colombia is natuurlijk zeer ontstemd over het voorgenomen bezoek van de FARC. Hier en hier te lezen.

Het wordt aannemelijk dat de liefde nog niet voorbij is van deze ultralinkse idioten.
Ortega heeft het min of meer bevestigd dat er een ontmoeting is op de vraag of er een vermoedelijke ontmoeting komt met een delegatie van de FARC. Volmondig antwoorde Ortega "ja".

Bij winst van Chavez in november leeft zijn idee dus nog steeds om "Bolivar" te evenaren met een "groot Colombia".

Het is te hopen dat de oppositie ook in gaat zien dat het nu of nooit is om de rijen te sluiten. Als er 1 kans is om Chavez een klap toe te brengen, dan is het nu!! Chavez heeft veel populariteit verloren in 1 jaar, maar als ze deze kans voorbij laten gaan, komt er geen andere meer voor in de plaats.


Groet
Alpha

Blogarchief