Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 15 juli 2008

Het lijkt erop dat de oppositie, oppositie voert in de oppositie

Als blogger in Venezuela is er eigenlijk maar één enorm probleem, of eigenlijk twee. Dat is kiezen welk onderwerp je bekender zou willen maken en de tijd die je hebt. Er gebeurd gewoon te veel!!
Met gemak zou je hier elke dag een dubbel dikke zaterdag editie kunnen maken van een bekend Nederlands dagblad. En het maakt niet uit of het nu doordeweeks is met het nieuws of op zondag en nu zelfs zonder "alo Presidente", het aanbod van nieuws en absurd nieuws is gewoon te veel.

Normaliter zorgt de regering van Chavez voor het meeste nieuws in de kranten hier. Het ene nieuws nog gekker dan het andere. Maar vandaag in dit artikel wil ik eens de oppositie op zijn donder geven. Wat een stelletje klungels zijn dit. Het begint erop te lijken dat ze Chavez gewoon in het zadel houden.
Een tijdje geleden had ik al eens verwoord dat de oppositie eens zou moeten stoppen met het onderling bekvechten en één standpunt zou moeten innemen en samenwerken.
Verdomd als het niet waar was, ze gingen samenwerken en als één groep verenigd. Maar met dezelfde kopstukken in de raad van deze partij. Ik had al zo'n idee van tja dat had ook anders gekund.

De politieke leiders die toen geen visie hadden zitten nog steeds op dezelfde stoel.
Zo kunnen we nog wel iets opnoemen, zoals geen nieuwe ideeën, geen binding met het volk, geen besluitvorming, constant strijden voor de meeste zeggenschap etc.. etc.. Het gene wat ik nu wel genoemd heb zijn in mijn ogen de meest desastreuze oorzaken waardoor een overwinning van Chavez steeds meer aannemelijker wordt in November.

Nog steeds zijn de kandidaten niet bekend waar de mensen op zouden moeten stemmen.
Er was afgesproken om 1 kandidaat voor een burgemeester in de verschillende gemeentes en steden en 1 kandidaat voor een gouverneurschap voor de verschillende staten te brengen in alle delen van het land. Dit om versnippering van de stemmen tegen te gaan. Dit is iets wat wel aan de hand is bij de chavista's. Dus op zich een aardig plan wat iedereen met een beetje verstand zou doen. Maar kom op met de kandidaten zou ik zo zeggen. Helaas de monumenten van oppositie leiders kunnen het niet eens worden.
Waar de Chavez kandidaten met veel gekibbel bekend geworden zijn en hun propaganda klaar hebben, is de oppositie nog steeds afwezig. De belofte van de oppositie om deze voor 15 juli bekend te maken is dus al verstreken....en de tijd dringt!!! Zowel voor het op tijd inschrijven om mee te dingen als om propaganda te maken. Voor de heren van de oppositie kom eens achter dat bureau vandaan en laat je neus zien in de straten!!
Er is er maar eentje die lacht en die zijn lachbuien moet dempen met downers dat is Chavez.
We kunnen zeggen wat we willen, maar Chavez weet wel hoe hij campagne moet voeren. Nu heeft hij ook alle middelen die je maar kan bedenken in overvloed om dit te doen. Dus had ik wel verwacht dat de oppositie dit zou erkennen. En dus met een gesloten eenheid campagne zouden voeren. Maar helemaal niets van dit alles, als ingeslapen grijze duiven zitten ze te koeren met elkaar en vliegen een rondje om de til heen om weer neer te strijken en hetzelfde te doen.
Het gaat allemaal zo traag met veel gekibbel of gekoerd wat je maar wil lezen, dat het weer geen eenheid is. Het lijkt erop dat er in tien jaar niets geleerd is en dat ze dezelfde fouten blijven maken.
Vorig jaar hadden Yon Goicoechea die het voorbeeld liet zien hoe je oppositie voert en ik durf te zeggen dat zonder zijn inzet we nu een grondwet zouden hebben die desastreus was geweest voor Venezuela. Maar kom op nu, of moeten we weer wachten op een student om de kastanjes uit het vuur te laten halen.
Laten we hopen dat ze elkaar vinden en de rijen sluiten anders wordt het toch wel donker in november. Al met al ben ik somber gestemd met de laatste ontwikkelingen in het kamp van de oppositie. En de kans om een geweldige slag te slaan tegen het bewind Chavez is nog nooit zo groot geweest en ze zijn aardig bezig om deze om zeep te helpen.
Je zou bijna zeggen het land krijgt wat ze verdient en dat is dus een dictatorschap.
En het doet zeer om dit te zeggen.
Maar het lijkt erop dat de oppositie, oppositie voert in de oppositie.


Groet
Alpha

Blogarchief