Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 25 juli 2008

Het makkelijkste beroep in Venezuela is........

Het makkelijkste beroep in Venezuela is om een politicus te zijn van de regering Chavez.
Zelfs als je beslissingen moet nemen kan je het nooit verkeerd doen.
Denk zelfs dat het vergeleken met de rest van de wereld dat je nergens zo'n "easy job" kan vinden als hier. Het komt een beetje overeen met rentenieren alleen is dat nu niet echt een baan.

Ik schrijf nu al een poosje regelmatig over deze regering en het valt me op dat ze allemaal hetzelfde zeggen.
Chavez heeft al zo'n 140 ministers versleten in de periode van zijn aanstelling als president tot nu toe. Waarom hij ze ontslagen heeft, begrijp ik nog niet. Het is allemaal zo eenvoudig wat die gasten moeten uitkramen. En ze doen allemaal hetzelfde. Nu is dat ook niet moeilijk het enige wat ze moeten doen is wat steekwoordjes onthouden en niets meer.

Voorbeeld van het meest gebruikte woordje is "Leugen" of meervoud "Leugens" of "niet waar"
Natuurlijk kunnen ze zich daar niet geheel mee redden, dus wat andere woordjes in het boekje.
Zoals, CIA, Empire, Kapitalisme,
Dan komen de politici al een aardig stuk op de goede weg, maar als het nu niet Amerika is?
Dus nog wat woordjes erbij, Media-terrorisme, oppositie gelul, aanslag op het socialisme.
Nu hebben de politici van Chavez al een dekking van zo'n 80% om te functioneren.
Maar nog niet helemaal, stel dat er dingen zijn opgestuurd. Voorbeeld Uribe heeft meerdere malen gebeld om te vertellen dat de FARC zich in Venezuela bevind. En of er onderzoek naar gedaan kan worden.
Dan krijgen ze de steekwoorden. Onderzocht, niets gevonden.
En als Interpol een fax stuurt of een anders denkende regering dan Venezuela, dan is het steekwoordje; "niet ontvangen" de topper en niet doorgekomen of gekregen, komt gelijk daarna.
Nu heb je ook politici die al deze woordjes niet allemaal kunnen onthouden, gewoon te veel info voor ze. Hier is ook iets op gevonden. Zij gebruiken de woordjes, U gebruikt de verkeerde info en lopen weg. Als journalist geef je dan niet op rent achter hem aan en vraagt het nog een keer.
Geheid dat ze dan zeggen, "geen commentaar" en ze stappen in de auto.
Nu heb je ook "strebers" die leren wat extra woordjes. Zoals antisocialistische gedachte, anticommunistische beweging, voor de strebers onder de strebers hebben we dan nog kunnen ontdekken, past niet in de 21ste Eeuwse revolutie van Bolivar met zijn de Bolivariaanse gedachtegoed.
Chavez gebruikt altijd het woordje "Los Escualidos" voor de rijke oppositie. Maar ja hij is president!!
(Overigens een apart woordje "Los Escualidos", de vertaling op internet of woordenboeken geven nooit de juiste vertaling. Er komt steevast "de Mario" of "Mario" uitrollen, met engels, Nederlands of zelfs Frans op een online vertaler. Dus voordat ik een beetje Spaans kon begreep ik maar niet waarom hij het steeds over "Mario" had. Ja nu weet ik het wel en we zijn een paar jaar verder. "Los Escualidos" is een dun mannetje (scharminkeltje) om het een beetje begrijpelijk over te brengen. "Escualo is een haai" misschien hier ook iets van meegenomen. Dit dus even tussendoor.)

We hebben de moeilijk steekwoordjes dus gehad voor de regering en om 100% te functioneren moeten ze de kranten van de oppositie 's morgens lezen en volgen. Als er vermeld word dat er een deal is met Rusland over de aanschaf van wapens antwoorden ze met?.......... met "Leugens"
De computers van Raul Reyes met belastende documenten?............ met "CIA" en de woordjes "niet waar".
Het gebruik van het PDVSA vliegtuig voor het vervoer van de FARC naar Nigaracua?........ met "leugens en media terrorisme".
De stijgende criminaliteit?.......... met "leugens" en "niet waar".
De inflatie?.......... "niet waar" "leugens"! Verminderde olieproductie?............ niet waar en Ramirez is een beetje meer onderlegd en geeft rapporten van 1998 om te laten zien dat ze nog steeds dezelfde productie hebben. En dat klopt dan op zichzelf dan ook wel, want dit land staat al tien jaar stil!
Het maakt niet uit wat er in de krant staat of er bewijzen zijn in de vorm van video clips, rapporten, onderzoeken. Bij voorbaat worden de steekwoordjes gebruikt als het bericht niet komt van een rojo rojito gesubsidieerde Staatskrant.
Chavez kan met deze simpele instructies aan zijn minister dus heerlijk reizen en geld uitgeven zonder te regeren.

Begrijp alleen niet de hoeveelheid ministers die hij versleten heeft, het waarom ontgaat me, of is dit, omdat ze niet de 21ste eeuwse Bolivariaanse revolutie begrepen?

Groet
Alpha

Blogarchief