Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 13 juli 2008

Hola broer Uribe, die Santos moet wel weg hoor!!

De kranten zijn nog steeds berichten aan het drukken dat Chavez er een broer bij gekregen heeft en dat broederland Colombia een geweldige president heeft in de ogen van Chavez, of ze kunnen de persen stoppen en zeggen dat er al een "familie" twist is losgebroken. Het gaat snel hier met liefdes en families van de president. Een soort uit het zich uit het hart gevoel krijg je van deze man en dan zijn de vlinders ook uit de buik.

Dat Chavez niet goed bij zijn hoofd is, dat verklaart geen nadere uitleg. Maar hij maakt het nu wel erg bont.
Ik zou niet weten wat hij buiten de cocapasta en prozac nog meer slikt, maar denk dat de combinatie niet erg werkt.

Vandaag tijdens een meeting met Petrocaribe merkt president Chavez op dat die Santos (minister van defensie van Colombia) maar een naar mannetje is.
En Chavez vraagt tijdens deze Petrocaribe meeting of Uribe de man niet kan ontslaan.
Hij herhaalt wat Juan Manuel Santos zou hebben gezegd na de topontmoeting en dat Chavez de nummer 1 bedreiging is voor Colombia en gevaarlijker is dan de FARC. Nu heb ik dat niet gelezen, maar weet wel dat santos dit heeft gezegd in het verleden. In de clip zegt Chavez ook dat Santos hoopt dat Chavez de Farc niet verder helpt. Ook dat Santos uit is op het presidentschap van Colombia en dat hij Uribe gewaarschuwd heeft voor deze man. Hij noemt santos een scherpschutter en de man is niet te vertrouwen.
Chavez gaat verder door te zeggen dat als één van zijn ministers dit zou zeggen hij onmiddellijk ontslagen wordt. En dat de sfeer om te onderhandelen met Santos als minister niet prettig zal werken.

Met andere woorden zegt Chavez dus, Santos eruit of geen samenwerking. De man denkt echt dat hij te doen heeft me een kolonie van hem zoals Bolivia en Ecuador. Respect toont hij alleen als hij iemand nodig heeft.
Laten we hem even wakker schudden en zeggen dat Colombia geen kolonie is van Venezuela.
Het is natuurlijk ook zo dat Chavez ook wel begrijpt dat hij een enorm gezichtsverlies heeft opgelopen. Dus nu moet hij dit met zijn populistische gebral weer een beetje opvijzelen.
Het is echt een president onwaardig zoals hij iedere keer dom uit zijn nek zit te brabbelen.
Voorlopig heb ik niet de indruk dat Uribe zich zorgen maakt over Santos en waar haalt hij de moed vandaan om zich met zaken te bemoeien die hem niet aangaan. Een ontslag of aanstelling zal door Uribe gebeuren en niet door Chavez.
Denk ook wel dat we aardige dingen kunnen vinden over zijn ministers die wat zeggen over Uribe. Deze zullen vandaag of morgen wel in de krant komen en misschien wel met een clip op internet.
Het bericht is net uit, dus ik heb de kans ook nog niet gehad om wat dingen op te zoeken. Een update over dit kan er dus wel komen.

Natuurlijk even een clip met de toespraak van Chavez. Kan maar 1 ding zeggen de man is flink gestoord.


Update
Gaat snel met het nieuws, zondag of niet de persen draaien hier gewoon door.
Uribe heeft al gereageerd op de uitspraak van Chavez of hij zijn minister niet kan ontslaan.
Nu heeft Uribe het enige goede antwoord gegeven wat mogelijk was. Hij heeft alle ministers te kennen gegeven om wat voorzichtiger met de uitspraken te zijn. Dit diplomatieke antwoord zat er dik in. En dat wat er besproken is tijdens de ontmoeting gewoon door gaat.
Chavez heeft ten kennen gegeven dat hij zeer tevreden was met het snelle respons van Uribe.
En bedankt Uribe voor het snel op de plaats zetten van Santos. Maar dat is niet gedaan Chavez!!
En zeker geen ontslag voor Santos.
Dus dit vlammetje is ook weer gedoofd voor het een brand werd. We wachten wel weer op een volgende uitspatting van Chavez. Kan nooit zolang duren!!
Een hele korte clip van een woordvoerder van Colombia.

groet
Alpha

Blogarchief