Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 9 juli 2008

Media aan banden in Ecuador

Het is maar een klein berichtje wat in de krant staat. Denk wel dat ondanks dat het nu nog een klein berichtje is dat het impact maakt.
In navolging van H.Chavez heeft R. Correa, president van Ecuador, nu ook de smaak te pakken van het monddood maken van TV kanalen. Waar Chavez het aankondigde en later veel problemen mee kreeg, doet Correa het even anders. Vermoedelijk denkt hij als ik toch problemen krijg dan maar als ze gesloten zijn. Zonder opgaaf van reden heeft de volgeling van Chavez twee TV kanalen gesloten. Eentje in Quito en eentje in Guayaquil. En tussen neus en lippen door ook maar even een radiostation meegenomen die niet meer mag uitzenden.
Of het tijdelijk is weet nog niemand en ook de reden is nog onbekend. De manager van CT Television Jorge Kronfle verklaard dat er absoluut niets is waarom de zender zou moeten sluiten.
De zender is eigendom van Mr Estéfano Isaiah Dassum. Deze is een gewezen bankier en woont sinds 2000 in Miami.

Het is gewoon zo dat als je iets hebt dat dit niet kan in een land wat tegen het kapitalisme is. En wat is makkelijker om het gewoon over te nemen, je kan er heerlijk een staatszender van maken en dan kan je lekker een alo presidente gaan opvoeren.
Deze regeringen hebben gewoon geen reden nodig om iets te sluiten of over te nemen.
Ze doen gewoon en niet anders.

Nu weet ik niet de situatie in Ecuador omtrent deze zender, maar als het net zo bekend en beroemd en graag gezien wordt is als RCTV in Venezuela dan kunnen we nog iets verwachten in Ecuador. De situatie van Correa is lang niet zo sterk als Chavez in tijde met het sluiten van RCTV.

Het is wederom een geweldige beurt om te laten zien door deze regeringen hoe de vrijheid van meningsuiting de nek wordt omgedraaid.


Groet
Alpha

Blogarchief