Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 14 juli 2008

Miss Universe, Venezuela

Gefeliciteerd Dayana Mendoza met je verkiezing tot miss Universe.

Laat ik voorop stellen dat ik graag naar mooie vrouwen kijk. Beter zo je ogen verpesten dan naar het kijken van een cadena van Chavez. Want eerlijk is eerlijk Chavez ethisch gezien is Chavez een afstraffing voor je ogen, buiten het gebral om van die man met zijn kleine bargoense woordenboek.

Maar dit circus is aan mij niet besteed om uren de dames voorbij te zien paraderen en wat danspasjes te zien maken. En dus de behoefte om "live" te zien of Venezuela zou winnen hoefde voor mij niet zo.
Ik zat rustig naar een leuke film te kijken, helemaal alleen, want de familie zat allemaal bij elkaar de "Miss Universe" show met Jerry Springer te bekijken. En als ik zeg de hele familie dan bedoel ik ook de hele familie. Het leeft hier enorm het "schoonheidsideaal". Ben ook nieuwsgierig hoe druk het is geworden bij de pastic chirurgie om afspraken te maken om wat trekjes over te nemen van de nieuwe Venezolaanse Miss Universe, Dayana Mendoza.

Heb ook de indruk dat ze vandaag of morgen opduikt bij een uitzending van Chavez. Zie de aankondiging al van hem voor me. Het resultaat van een Bolivariaanse 21ste eeuwse revolutie, opgegroeid in Venezuela en uit eigen productie :) .
Het frappante is wel dat Colombia tweede is geworden. Dus Chavez kan na zijn debacle de stand weer op 1-1 gooien voor de chavista's. Opmerkelijk detail Miss Colombia is vroeger slachtoffer geweest van een ontvoering!
Wanneer Chavez haar uitnodigt dan gaat hij wederom voorbij aan zijn filosofie. Vorig jaar was hij herhaaldelijk in het nieuws om maar vooral geen schoonheidsproducten te kopen. De ontharingscrème moest van de mark, de vrouwen moesten andere bikini's dragen op het strand waarbij meer bedekt is, billboard's moesten verdwijnen uit het straatbeeld als er een dame opstond die te "bloot" was in zijn ogen, de vrouw moest uit de strakke jeans en meer een jurk dragen en de plastische chirurgie moest worden afgeschaft om correcties toe te passen aan het lichaam uit het oogpunt om er aantrekkelijker door te worden. Dit was een schande van de elite en te kapitalistisch om daar veel geld aan uit te geven. Chavez was in die periode veel te bewonderen met Mahmud Ahmadinejad van Iran. En had zelfs verklaard dat hij een arabier was? In die periode leek het erop of Chavez de ayatollah was van de Zuid-Amerikaanse landen.
Hij heeft later zelfs de miss verkiezingen geboycot in Caracas. Deze mocht niet gehouden worden waar het al zo'n beetje een begrip werd om het te houden. Zelfs een live TV uitzending mocht niet verzorgd worden door de staatskanalen. Misschien om de frustraties te verbergen dat onder zijn presidentschap nog nooit een Venezuela tot Miss Universe was gekroond. Goed puntje dit kan dus ook met Chavez.

Gelukkig is de verkiezing wel doorgegaan en Venezuela heeft er een Miss Univers bijgekregen. Het is overigens al de vijfde Miss die Venezuela voortbrengt.De uitslag voor de eerste 5 is als volgt.

1ª Finalista: Colombia
2ª Finalista: Rep. Dominicana
3ª Finalista: Rusia
4ª Finalista: México

Opvallend is wel dat 4 van de 5 uit Zuid-Amerika komt, als we Mexico daar even bijberekenen.

Weet niet in hoeverre je verschillende "reparaties" mag doen volgens de reglementen van de Miss Universe verkiezingen. Maar dit is er verbeterd aan Dayana Mendoza!
Al met al is een een hele mooie meid en ik wens haar veel succes.

Overigens wist ik gelijktijdig met de familie de uitslag. Buiten werd er gejoeld en gejuicht en er werd overal vuurwerk afgestoken. Wist dus dat Venezuela gewonnen had.

Een correctie schaam schaam ik schreef dat Miss Colombia vroeger was ontvoerd.
Heb dit verkeerd verstaan op de TV. Niet Miss Colombia was ontvoerd, maar Miss Venezuela!
Deze link geeft aan wanneer en tevens wat mooie foto's van haar.


Groet
Alpha

Blogarchief