Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 23 juli 2008

Opnieuw een koude oorlog (deel 2)

Het nieuws kan niet op vandaag, het lijkt wel of er nu een spelletje "ja" en "nee" gespeeld wordt.

Het gaat allemaal over het bezoek van Chavez aan Rusland. De kranten in de wereld dus ook de kranten in Venezuela hebben het allemaal over de "deal" van 30 miljard dollar aan nieuwe wapens en dat Chavez toestemming zou geven aan Rusland (wanneer Rusland dit vraagt) om een Russische leger basis te creëren in Venezuela.

De regering van Venezuela ontkent momenteel alles!! Het zijn leugens van de oppositie en de media. Het gebruikelijke antwoord zal ik maar zeggen. Of hebben ze gelijk!

We zullen het eens objectief bekijken, voorzover dit mogelijk is.
We zullen niet de geschiedenis erbij halen van tien jaar leugens van deze regering, want dan zijn we snel uitgesproken. Het is deze regering die onophoudelijk liegt, zelfs zonder adem te halen gaat het liegen door van deze regering.

We gaan nu ook niet uit van het officiële persbericht wat "Reuter" heeft ontvangen van de Russische regering over deze twee zaken. Terwijl dit later zelfs nogmaals bevestigd is door de Russische regering. In feite zou dit al genoeg moeten zijn om geen twijfels te hebben over wat er gezegd is.

Maar laten we nu eens aannemen dat we dit niet gelezen hebben.

Chavez heeft in de aanloop van zijn bezoek aan Rusland laten weten dat hij ging om een "deal" te sluiten. Dit heeft hij maanden van te voren kenbaar gemaakt en dus de hele regering weet hiervan. Waar waren de commentaren van de regering dat hij wel naar Rusland gaat, maar geen "Deal" zou sluiten. Ik heb ze niet gehoord, deze opmerkingen kan je ook nergens vinden op internet of in archieven van de kranten. Waarom niet omdat ze nooit gemaakt zijn.

Rusland in de persoon van president Medvedev heeft in de Russische PRAVDA (Staatscourant) laten weten dat ze een Russische basis kunnen laten herleven in en op Cuba. Deze link is in het Russisch, mijn Russisch is dan niet helemaal top, maar kan er wel nog wel een beetje uitkomen na drie jaar Rusland. Je zal ook op deze link zien dat je over kan schakelen in het Engels. Heel leuk maar dit artikel verschijn alleen in het Russisch op de link in het engels staat hij er niet. Klik er maar op los en je bent het artikel helemaal kwijt.

De basis in Cuba is een wederantwoord voor de basis van de Amerikanen in Polen. En wordt zeer serieus overwogen door de regering van Rusland. Er wordt zelfs gezegd dat als ze de basis niet geheel ontmantelen in Polen er een volledige operationele luchtbasis komt op Cuba wat een response is op de U.S. raket defensie systeem in Polen. (Сегодня, когда слово «доверие» уже не котируется в межгосударственном политическом лексиконе и возрожденная станция слежения вкупе с базированием военной авиации на Кубе могла бы стать полновесной составной частью нашего ответа на американские ПРО.)
Het is jammer dat ik de zoekfunctie niet kan gebruiken van de krant. Ik sta niet geregistreerd en ik kon niet de toestemming vinden van Chavez dat er een basis van de Russen mag komen op Venezolaans grondgebied.

Al met al loopt het dus hoog op en het zou het begin kunnen zijn van een nieuwe koude oorlog.

Ik heb een video clip gevonden waar er getekend wordt voor de nieuwe "Deals" waaronder een energie deal en een leger deal. www.russiatoday.ru, Het commentaar is in het Engels.

Bij de ontmoeting later met Medvedev en Chavez waren er alleen een paar journalisten bij (uitgekozen) In deze ontmoeting en gesprek zou dus alles besproken zijn waar nu de regering van Venezuela zegt dat het niet waar is.
In
www.moscowtimes.ru zegt Emil Dabagyan, een politieke analyst geschoold aan de Russische Academie van Wetenschappen dat er een logica zit in de nieuwe leger deal met Chavez. Hij noemde het een assymetrisch antwoord op de plannen van Amerika op de instalatie van een antie raketschild in europa????? Is dit het antwoord? op de vraag van de basis in Venezuela!!!

Of misschien deze van Mikhail Dmitriyev, Directeur van de federale service voor militaire en technische cooperatie's "Een actieve discussie van "kwesties" is onder weg" tijdens een telefoon gesprek met Alexander Fomin, een afgevaardigde van de regering Medvedev.

Ook ik sluit zeker niet uit dat er ter sprake is geweest in de ontmoeting Medvedev en Chavez over een basis in Venezuela. Chavez laat in de tien jaar jaar alleen maar zien dat hij de "Empire" veracht en er niets deugd aan Amerika.
Dat er een deal is gesloten over wapens is voor mij zo klaar als een klontje. Nu kunnen de kranten de leugens van deze regering wel printen met dat er niets waar is van een wapen deal en een eventuele goedkeuring van Chavez om een basis van de Russen op het grondgebied van Venezuela toe te staan. Maar om te beginnen met punt 1. veel krediet met wat ze zeggen zullen ze niet krijgen met tien jaar vette leugens. punt 2. Er zijn te veel aanwijzingen dat het wel waar is. Zelfs zonder Reuter en andere media die een officiele persbericht hebben gekregen van de russische regering.

Dit alles benauwd me wel, ben niet snel een man die door berichten van slag raakt, maar dit is iets wat de wereld vrede aangaat en niet alleen Venezuela.

Heb wat linken hier staan. Boven de lijn de krantenkoppen met de deals en onder de lijn de ontkenningen van de regering.

Chavez offert Venezolaans grondgebied voor Russische basis. (Spaans)
Deal van 30 miljard dollar volgens Russische "Interfax". (Spaans)
Vermijd nieuwe cubacrisis (Nederlands)

Russia trumpets ties with Venezuela's Chavez (Reuter Engels)
Rusland installeert Basis in Venezuela (Spaans)
__________________________________

Regering ontkent op de persberichten van de twee "deals" van Chavez met "leugens" (Spaans)


Het wordt toch werkelijk tijd dat deze ultra linkse Chavez met het verstand van een gebruikte WC rol vervangen wordt. Het is nu niet meer alleen Venezuela of "Groot Colombia" maar een wereld vrede wat op de tocht staat. Ik heb het meerdere malen verwoord en zelfs langer dan twee jaar geleden dat hij een gevaar is voor Zuid-Amerika en misschien voor de wereld vrede. Nu zou ik graag hebben dat ik het mis heb en dat ik mijn uitspraken terug kan halen.

Groet
Alpha

Blogarchief