Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 31 juli 2008

Schaamteloze dump van 60 ton aan kippenvlees in Barinas

Barinas, bij de meeste gaat er een lichtje branden. Jawel de geboortestreek van H. Chavez.
Maar Chavez heeft er niet direct mee te maken, indirect wel want de mercal komt uit zijn koker vandaan. Ook doet Chavez gewoon niets tegen de corruptie, waardoor ongeletterde een gezaggevende functie krijgt. En deze Mercal is de veroorzaker van het nodeloos vernietigen van 60 ton kippenvlees.
Waarom is nog een raadsel op het moment dat ik dit schrijf. Wel een enorm onbegrip natuurlijk. Nog niet zo lang geleden was er geen kipfileetje te krijgen. Momenteel is het er wel, maar de prijs is zo'n 50% omhoog gegaan. Het waarom is nog even een raadsel, maar er zal wel een verklaring gevonden worden in de vorm van Salmonella of zoiets. Hoe ze dit weer aan Lula uitleggen is ook makkelijk, hier heb je 800.000 dollar!!

Misschien is de Mercal wel tot de conclusie gekomen dat ze te veel kippenvlees hadden voor de consumptie en daarom zijn overgegaan tot het dumpen van 60 ton kippevlees. Hoog schat ik hun IQ niet in en je kan van deze gasten alles verwachten. Misschien verkeerd ingekocht en stiekem hun gezicht proberen te redden? Ik neem aan de ze beseffen dat een diepingvroren kip niet meer uitgezet kan worden.

Zo'n 11 vrachtwagens vol met kippenvlees is gestort als vuilnis op de stortplaats in Barinas. In totaal 60 ton aan kippenvlees. Voor de rekenaars iedere kip woog tussen de 2.5 en 2.8 kilo.

Volgens de verpakking en de stempels met daarop "Ministerio Da Agricultura Brasil" vertelt ons dus dat het ook nog eens gaat om dure import uit Brazilie.

Ach ja denk ik dan de honger ligt om de hoek, mensen genoeg die al maanden geen stukje kip geroken hebben. Ehh....bereidde kip bedoel ik want dat er een daar luchtje komt daar dat is wel zeker!
Vanmorgen las ik dat chavez 5 dollarcent op iedere vat olie (als deze boven de 100 dollar blijft) weggeeft om de hongersnood tegen te gaan. Hij had ook de kip vast vooruit kunnen sturen.

Het verhaaltje dat alles bedorven was gaat niet op omdat de kip ondanks de warmte nog gewoon stijf bevroren was.

Ook het milieu krijgt een heerlijk opdoffer, de stank, het ongedierte, insecten, vogels die af en aan vliegen, de drap die in de grond trekt. Allemaal heel goed voor het milieu.

Natuurlijk hebben we een clip, niet van de stortplaats. Maar van RCTV, met
Miguel Angel Rodriguez die echt even van leer trekt tegen Chavez.
Chavez trekt op de clip eerst van leer tegen Ramirez en de directeur van Mercal. Chavez zegt gewoon verdedig jezelf maar, laat maar horen. Ik krijg geen rapporten en zie niet wat er gebeurd. Ik besteed miljoenen maar hoor niets. Discipline wil ik van jullie.
Hierop gaat verslaggever Miguel Angel Rodriguez van RCTV even vertellen wat Chavez allemaal wel niet verkeerd doet. En de onzin die Chavez uitkraamt. Hij laat echt niets heel van het economische beleid van Chavez. Dat Chavez niets doet voor hulp aan de boeren en dat hij de banken moet sommeren om betere regelingen te treffen. Dat de boeren geen veiligheid hebben waardoor niemand meer boer wil wezen. Dat de Mercal met een mercal in de mercal niet werkt.
Enfin een aardig stukje die duidelijk laat zien hoe dom deze regering bepaalde dingen wil oplossen.groet
Alpha

Blogarchief