Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 11 juli 2008

Uribe bezoekt Chavez en Chavez ontmoet zijn broer!?!

In het begin van de avond was er een nieuwsuitzending over de topontmoeting tussen Uribe en Chavez in Venezuela en wel in Paraguana.

Chavez heeft Uribe de raffinaderij laten zien en heeft een privé gesprek gehad van zo'n 150 minuten. En dus later op de dag voor de TV. Deze werd zoals gewoonlijk voor het merendeel vol geluld door Chavez. Er werd niet veel meer losgelaten dat "alles" de wereld uit is. En eigenlijk komt het erop neer dat de ministers de zaak verder gaan behandelen over de economische aspecten. En dat er een samenwerking komt om meer gijzelaars vrij te laten, volgens Chavez dan.
Misschien dat er morgen meer bekend wordt, want ik heb niet alles gezien. Kreeg een studente op bezoek dus er moest Nederlandse les gegeven worden.

Maar kreeg wel een aardige indruk van wat ik gezien heb en dat is dat Chavez ziek is. Zijn ego is ziek. De man weet werkelijk niet hoe hij vriendjes moet worden met Uribe.
Even een korte uitleg over het woord "Hermano" (broer) . De Venezolaan gebruikt dit woord broer als iemand echt meer betekend dan een goede vriend. Althans laat ik het zo zeggen, bij ons in de familie is het een eer als je "Hermano" genoemd wordt en je bent geen familie.
In de persconferentie herhaalt Chavez wel een dozijn keren het woord "hermano" tegen Uribe.
Zo vaak zelfs dat het belachelijk werd. Dan herhaaldelijk dat Colombia een broederland is en Chavez had bijna woorden tekort om Uribe en zijn leger met de bevrijding van Ingrid Betancourt te roemen.
Ik vind het nogal knap om in 150 minuten of daar omtrent om alle beschuldigingen die Chavez aan het adres van Uribe gedaan heeft en zelfs oorlogsdreigingen met 10 bataljons aan de grens even snel uit te praten. En het dan ook nog over economische zaken hebben. Vergeet ook even niet de notebooks met documenten waarin duidelijk gebleken is dat Chavez de FARC heeft gesteund. En de wijze waarop Chavez uitgerangeerd werd om te bemiddelen met de FARC. En hoe hoog Chavez dit opspeelde. Gewoon een frustrerende narigheid en harde woorden en vernederingen van bijna 1 jaar wordt in 150 minuten uitgesproken. En Chavez heeft het ineens over zijn "Hermano".

Nu heeft Chavez, Colombia harder nodig dan andersom. Het klinkt vreemd, omdat Colombia meer verdient aan de handel dan Venezuela tussen deze twee landen. Het staat op ongeveer 5 op 1. Anders uitgelegd Venezuela besteed 5 dollar in Colombia tegen 1 dollar wat Colombia besteed in Venezuela. De export van Colombia naar Venezuela is enorm. Al is het momenteel iets minder aan het worden.

De 180 graden draai bij Chavez is dus wederom opmerkelijk, vandaar dat ik zeg dat de ego ziek is van Chavez. Hij weet niet meer wat hij doet. Hoe hij dit ook uit gaat leggen bij zijn achterban die als zeehondjes aan het klappen waren bij de woorden dat Uribe een narco-terrorist is en een gevaar voor zijn eigen volk alsmede voor Zuid-Amerika, een maffia, leugenaar etc.. etc.. is mij nog niet duidelijk. Vergeet niet het overweldigende applaus wat Chavez kreeg toen hij 10 bataljons naar de grens stuurde. Deze achterban moet zich nu toch ook wel flink schamen voor een president die alleen maar wartaal uitkraamt.
Nu zit er niet veel verstand in de regering en in zijn achterban, maar zulke dingen uitleggen wordt toch moeilijk. Want een privé gesprekje van 150 minuten met iemand die je eerst wilde aanvallen loopt zo dat je ineens een broer erbij hebt, is toch wel een merkwaardige ontwikkeling.

Nu schat ik Uribe vele malen hoger in dan Chavez. Denk dat Uribe meer verstand heeft in een afgescheurde teennagel dan Chavez in zijn hele lichaam. Keer op keer heeft Uribe laten zien dat hij Chavez niet serieus nam. De rust met de dreiging van oorlog was kenmerkend, net als de uitlatingen van de populist met verwensingen aan Uribe. Neem gerust aan dat Uribe dit nu echt niet prettig vond. Waar Chavez "uitbundig" is, is Uribe op zijn hoede. Uribe wil voornamelijk vrede en veiligheid en vooruitgang voor zijn volk. En wie geeft hem daarin ongelijk!! Zelfs een schreeuwer brengt hem niet van zijn stuk.

Groet
Alpha

Gelijk maar een update!!
Dit is te mooi om niet te vermelden. Bij het plaatsen van dit artikel kreeg ik een melding over een "Hermano" stukje.
Ik moet zeggen, lag helemaal plat van het lachen. Er zijn dus meer mensen bij wie dit is opgevallen.
Het is in het Spaans, maar gooi het even door de google vertaler. Even kopiëren en plakken.
Je zal zeker niet teleurgesteld worden.

(Humor) ¡Hoy, fijo...!

¿Qué te parecen estas playas hermano?

Prueba esta conservita de leche de cabra, hermano mio.

Hermano! ¿te quieres bañar en la mejor playa de Latinoamerica?

Hermano del alma, ¿tú has comido el chivo en coco? ¿Tú nunca has visto Los Médanos de Coro verdad?

Hermano, yo crecí tomando leche de cabra. Aquí. Aquí mismito. Prueba.

Sargento! Tráigale al hermano Uribe una silla hecha 100% con cuero de chivo 200% de Coro, por favor.

Aquél es el Cerro Santa Ana. Allí se inmoló un pajarito hace aaaaaños!

Hermano, no puedes irte sin visitar Adícora.

Esa es la Refinería Amuay hermano.

Tú si eres hermano, hermano mio.

Hermano si tienes hambre podemos comer aquí, en el restaurante Las Chivas de Oro. Es un restaurante chino pero la comida es muy buena. Los antiguos dueños lo llamaban El Dragón de Oro pero se lo vendieron a una pareja revolucionaria y ahora se llama así. Las Chivas de Oro.

¿Tienes hambre hermano?

Aquí nació el prócer de la canción revolucionaria! Alí Primera! Hermano. Que también era hermano por cierto porque, ese hombre si cantaba como un hermano. Cunaviche adentro... Cunaviche adentro.....llorando el llane...Alí Primera! Gran cantante. Por cierto, asesinado por la oligarquía venezolana. ¿ya tienes hambre hermano?

Hermano me acabo de clavar una tuna. Espérate. Ya! Duele muchísimo!

Hermano, yo quiero mucho a Ingrid. Esa Ingrid. Que mujer tan valiente! Y la operación de rescate les salió...... estupenda! Que bueno! Yo estoy a la orden para cualquier cosita que se le ofrezca a Santos. Por si acaso HERMANO.

¿Hermano, te fijaste como te dije HERMANO?

Hermano, ¿no has hablado con el hermano Evo?

Bueno pero no te arreches hermano.

Hermano, tenemos que trabajar juntos en un proyecto para exportar la leche de chiva hacia todos los países del continente. Ya hablé con Kristina y a esa mujer le encanta la leche. Venga de donde venga. Y por si estás interesado, yo te puedo cambiar 158 toneladas de leche de chiva por 25 barcos de pescao salao. Hermano, por si acaso, aquí decimos pescao salao, porque pescado salado suena muy escuálido. Y si no tienes pescao salao nos puedes mandar cuarenta y ocho camiones de bates para jugar béisbol.

¿Qué te parece hermano? Esto es lo que queda de Coro. Que ciudad tan bella. A propósito, aquí se firmó aquel terrible Pacto de Punto Fijo, en el que la cúpula de la destrucción se puso de acuerdo para destruir el país. Que hombrecitos aquellos. Una verdadera tragedia hermano.

Hermano! Hermano! ¿pa' dónde vas? EPA HERMANO! EPA! URIBE! HERMANO MIO! NO TE VAYAS! HEY! EPA! AGARREN A ESE HERMANO! EPALE NO TE VAYAS ASI! URIBE! HERMANO MIO.. POR FAVOR! NO TE VAYAS! URI! HERMANO! POR FAVOR!

Blogarchief