Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 3 juli 2008

Uribe nam politiek gezien een onwaarschijnlijk risico

Ik denk dat iedereen de militaire bevrijdingsactie van Betancourt toejuicht. De actie door speciaal getrainde agenten verliep geruisloos. Geen schot is er gevallen, als je zo'n actie laat zien in een film die gaat over de FARC en het Colombiaanse leger, dan wordt het gelijk afgekraakt van dat bestaat niet en wordt bestempeld als B film. Maar ondertussen is het dus toch mogelijk dat zo'n militaire actie met zo'n politieke lading van belangrijkheid gewoon slaagt.
Een ander scenario met gewonden en doden tijdens de operatie of een totale mislukking zou dodelijk zijn geweest voor Uribe. Moet er niet aan denken hoe de strop om Uribe zijn nek was gelegd als deze actie anders was afgelopen.
Dit zegt gelijk enorm veel over deze man die van mij direct president mag worden van Venezuela.
De enorme moed die deze president aan de dag legt is ongekend. President Uribe ontving de dag van de militaire operatie presidents kandidaat McCain. Camera's, fotografen alles was daar aanwezig om de ontmoeting vast te leggen. Geen spoor van nervositeit op het gezicht van Uribe die donders goed wist wat er gebeuren zou. Bij een verkeerde afloop was zijn carrière naar de spreekwoordelijke Filistijnen.
Uribe gaf met de actie dus werkelijk door dat hij meer geeft om de vrije democratie dan om zijn eigen politieke carrière.
Dat het een 100% succes is geworden is hem dus ook dubbel en dwars gegund.

Volgens VTV heeft Chavez gebeld met Uribe, dit werd door ABN vermeld. En jawel dit heeft hij zelfs gisteren al gedaan. Hij heeft Uribe dus gelukgewenst. Heel apart dat dit niet vermeld is in officiële berichtgevingen. Een ieder weet de liefde van Chavez voor de FARC strijders en zijn hoop om de "man" te zijn die Betancourt kan showen voor de camera's.
Ook heeft de regering van Chavez en zijn pinokkio's al kenbaar gemaakt dat het Noord-Amerikanen en Israëlische soldaten waren die deze actie hebben uitgevoerd.
Om zulke onzin en jaloersheid van deze regering kan ik niet eens meer van slag raken. Natuurlijk heeft Amerika steun gegeven en het zal best mogelijk zijn dat er Israëliërs waren die ook steun hebben gegeven. Materieel en opleidingen van de speciale agenten bedoel ik hiermee.
ik heb de live verslagen gezien op de TV en ik kan jullie verzekeren dat het Colombianen waren.
Al had Hugh Hefner geholpen met zijn playboy modellen om de FARC strijders bezig te houden was het geweldig geweest. De lef die Uribe ten toon spreidde was ongekend. Alleen zijn nek zou rollen bij een mislukking.

Ook de regering Ecuador heeft de gelukwensen gegeven aan Uribe. Een batterij met prachtige lovende woorden aan Uribe. En een oproep aan de FARC om de andere gijzelaars ook vrij te laten. Geweldig dat ze zo reageren, maar.......... ze maken al die woorden direct kapot door te zeggen dat ze het jammer vonden dat de vrijlating niet door onderhandelen tot stand is gekomen, maar door een militaire actie.
Wat zijn het toch een stelletje zielige figuren de Marxistisch aangelegde regeringen.
Ik denk eerlijk gezegd dat als we op de regering Correa moeten wachten voor een bevrijding van Betancourt dat we dan nog eens 6 jaar verder waren.

Natuurlijk wist Uribe ook dat als de bevrijdings operatie zou mislukken hoe deze regeringen dit zouden uitspelen. Als deze regeringen nu al op deze wijze reageren bij een geslaagde operatie, is het niet moeilijk voor te stellen hoe deze idioten zoude reageren bij een minder geslaagde actie van de regering Uribe.

Ik mis alleen nog bij het schrijven van dit artikel de opmerkingen van E. Morales, misschien te druk bezig met zijn nieuwe carrière als schildertrappetjesmaker en die van Ortega. Denk in navolging van de opmerkingen van Venezuela en Ecuador dat er niet veel verschil zal zijn. (Kon deze ochtend de reacties niet vinden van deze twee landen, maar neem aan dat het al gebeurd is)
Overigens heeft Uribe van alle Latijnse landen gelukwensen ontvangen. En natuurlijk vanuit de hele wereld.

Groet
Alpha

Blogarchief